PL: klubja kirúgta a fogadási botrányban érintett fenegyereket

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 11:11
A Premier League-ben szereplő Burnley megvált Joey Bartontól, a tiltott fogadások miatt 18 hónapra eltiltott labdarúgójától.

Az egyszeres angol válogatott középpályást április végén tiltotta el az angol szövetség (FA), miután kiderült, hogy 2006. március 26. és 2016. május 13. között 1260 találkozóra tett fel pénzt, amit tilt az FA szabályzata. A botrányairól is ismert futballista elismerte a vétkét, s jelezte, hogy vállalja a felelősséget, ugyanakkor a büntetése mértékét túlzónak érzi, ezért fellebbez. április végén tiltotta el az angol szövetség (FA), miután kiderült, hogy 2006. március 26. és 2016. május 13. között 1260 találkozóra tett fel pénzt, amit tilt az FA szabályzata. A botrányairól is ismert futballista elismerte a vétkét, s jelezte, hogy vállalja a felelősséget, ugyanakkor a büntetése mértékét túlzónak érzi, ezért fellebbez.

Barton a 2015–2016-os idényben az akkor másodosztályú Burnley egyik legjobbja volt, főszerepet vállalt az együttes élvonalba jutásában, majd tavaly nyáron a Glasgow Rangershez igazolt.

Onnan novemberben távozott, miután a csapat Celtic elleni rangadóját követően tettlegességig fajuló vitába keveredett edzőjével és egyik csapattársával, amiért hathetes eltiltást kapott.

A Burnleyhez januárban tért vissza, és 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a 16. helyen záró együttesben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik