PL: későn jött Vardy gólja, MU-siker a rajton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 22:56
null
Luke Shaw első gólját szerezte az MU-ban (Fotó: AFP)
A Manchester United győzelmével indult a Premier League 2018–2019-es kiírása: az MU Paul Pogba góljával már a 3. percben előnybe került, a hajrában pedig Luke Shaw is betalált a Leicester Citynek, amely Jamie Vardy révén ugyan szépített, egyenlíteni azonban már nem tudott.

Az előző kiíráshoz hasonlóan ismét pénteken rajtolt a Premier League, és akárcsak tavaly, a Leicester City most is érintett volt.

A 2016-os bajnok az Arsenal ellen már a 2. percben hátrányba került, és ezúttal, a Manchester United ellen sem kellett sokkal többet várni erre. Daniel Amartey érthetetlen kezezése miatt tizenegyeshez jutottak a hazaiak, Paul Pogba pedig nem hibázott, döcögős nekifutása után a bal felsőbe helyezte a labdát (1–0). A Leicester City sorozatban a harmadik idényben kapta az aktuális PL-szezon első gólját.

Az MU a legutóbbi 122 otthoni meccsén veretlen maradt a bajnokságban, ha megszerezte a vezetést, így a korai gól igencsak jó előjelnek számított. José Mourinho együttesét azonban túlságosan megnyugtatta az előny, a Leicester szépen fokozatosan átvette a játék irányítását, és többször is megkavarta a manchesteri védelmet. Az első félóra végén James Maddison vehette át teljesen üresen a labdát a tizenhatoson belül, majd rögtön kapura fordult, David de Geának óriási bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne egyenlítsen a vendégcsapat.

Az első félidő pozitívumát hazai szempontból Paul Pogba szolgáltatta, aki gólja és nagyszerű játéka mellett a legtöbb kapura lövéssel, labdaérintéssel, passzal és sikeres csellel zárta a játékrészt.

A fordulás után az összkép nem sokat változott, helyzetek viszont nem nagyon akadtak – eltekintve attól, hogy Eric Bailly fellökte Kelechi Iheanachót a tizenhatoson belül, büntetőt azonban nem kapott a Leicester. Claude Puel változtatásra szánta rá magát, beküldte a Monacótól megszerzett Rasid Gezzalt, valamint a még nem teljesen százszázalékos Jamie Vardyt, erre Mourinho szinte rögtön válaszolt, Romelu Lukaku Marcus Rashfordot váltotta az MU-nál.

Vardy és Lukaku is gyorsan letette a névjegyét, előbbi erőszakos labdaszerzése után nagyszerű beadással szolgálta ki Demarai Grayt, aki nem találta el igazán jól a labdát, míg a belga klasszis Alexis Sánchez passza után találta magát ziccerben, de nem tudta kihasználni az óriási lehetőséget.



„A Leicester irányít, de az mindig nehéz, ha a gyengébb fél korán betalál, majd leparkolja a buszt” – írta Twitter-oldalán Gary Lineker. Bár azt nem mondanánk, hogy a korábbi kiváló támadónak teljesen igaza van, tény, az MU finoman szólva sem futballozott lehengerlően. Aztán jött Luke Shaw...

Az angol bekk a 83. percben szenzációsan vette át Juan Mata indítását, egyúttal megkerülte a védőjét, majd a hosszú alsóba lőtt (2–0). A 23 esztendős balhátvéd felnőttpályafutása első gólját szerezte.

A 92. percben Vardy még szépített – remek reflexmozdulattal fejelte a kapuba az elé pattanó labdát –, ez azonban már nem osztott, nem szorzott, a Manchester United rekordot jelentő tizennyolcadik alkalommal kezdte győzelemmel a Premier League-et (2–1).

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Manchester United–Leicester City 2–1 (Pogba 3. – 11-esből, Shaw 83., ill. Vardy 92.)
Szombat
13.30: Newcastle United–Tottenham Hotspur (Tv: Spíler1)
16.00: AFC Bournemouth–Cardiff City
16.00: Fulham–Crystal Palace
16.00: Huddersfield Town–Chelsea (Tv: Spíler1)
16.00: Watford–Brighton & Hove Albion
18.30: Wolverhampton Wanderers–Everton (Tv: Spíler1)
Vasárnap
14.30: Liverpool–West Ham United (Tv: Spíler1)
14.30: Southampton–Burnley
17.00: Arsenal–Manchester City (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik