PL: Kalvin Phillips túlsúlyosan tért vissza a Cityhez a vb-ről

Vágólapra másolva!
2022.12.24. 13:42
null
Phillips (fehérben) negyven percet játszott a világbajnokságon (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatottal a katari világbajnokságban szereplő Kalvin Phillips túlsúllyal érkezett vissza a bajnokságban címvédő Manchester Cityhez, amelynél egyelőre nem is számíthatnak a játékára.

A 27 éves középpályás fizikai állapotáról a manchesteriek spanyol vezetőedzője, Josep Guardiola beszélt.

„Nem sérülten, hanem túlsúllyal érkezett vissza, nem tudom, miként történhetett ez meg. Nem olyan fizikai állapotban tért vissza, hogy megfelelő edzéseket végezzen és játsszon, ezért nem számíthatunk rá jelenleg. Amint ismét játékra alkalmas állapotban lesz majd, akkor játszani is fog, mert szükségünk, méghozzá nagy szükségünk van rá” – mondta Guardiola Phillipsről, aki ennek megfelelőn csütörtök nem volt tagja a manchesteriek meccskeretének. Társai az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében 3–2-re legyőzték a Liverpoolt.

A tréner nem tért ki arra a nyilvánosság előtt, hogy csalódott-e a játékosában, illetve a történtek miatt. Csupán annyit tett hozzá, hogy személyesen a játékosnak mondta el a véleményét ezzel kapcsolatban.
Phillips a vb-n mindössze két meccsen csereként, összesen 40 percet játszott az angol válogatottban, amely a negyeddöntőben 2–1-re maradt alul a döntős francia csapattal szemben.

A Leeds Unitedtől nyáron szerződtetett futballista vállsérülése miatt eddig csupán epizódszerephez jutott a Manchester Cityben, amely az elmúlt öt kiírásban négyszer végzett elsőként a Premier League-ben. A mostani tabellán második City szerdán a Leeds United vendégeként folytatja szereplését a pontvadászatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik