PL: holland edző lehet Martínez utódja az Evertonnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.13. 09:16
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton tegnap azonnali hatállyal menesztette menedzserét, Roberto Martínezt. Brit sajtóinformációk szerint helyére az Ajaxtól távozó Frank de Boer pályázik a legnagyobb eséllyel, de nem zárható ki Ronald Koeman érkezése, illetve David Moyes visszatérése sem.

Az Everton vezetőinél a szerdai, Sunderlend elleni 3–0-s vereség után telt be a pohár, így Martíneznek még a bajnokság utolsó fordulója előtt fel kellett állnia a a liverpooli együttes kispadjáról.Az Everton vezetőinél a szerdai, Sunderlend elleni 3–0-s vereség után telt be a pohár, így Martíneznek még a bajnokság utolsó fordulója előtt fel kellett állnia a a liverpooli együttes kispadjáról.

Frank de Boer a spanyol trénerhez hasonlóan csütörtökön vált hivatalosan is „szabadon igazolhatóvá”, ő azután mondott le a posztjáról az Ajaxnál, hogy a holland bajnokság utolsó fordulójában elbukta a bajnoki címet a PSV-vel szemben. Frank de Boer esetleges angol élvonalbeli szerepvállalásáról ikertestvére, a szintén több mint ötvenszeres holland válogatott Ronald de Boer beszélt.

„Frank érdeklődik a munka iránt, de a szerződés nem rajta, hanem a klub vezetőin múlik – mondta Ronald de Boer a Sky Sportsnak. – Az én szememben ő a megfelelő ember az Everton kispadjára.”

„Az Everton jól passzolna Frankhez. Olyan csapat, amelynél megkapná az esélyt, hogy megmutassa a kvalitásait, és valami különlegeset alkothasson. Már két hónappal ezelőtt elhatározta, hogy elhagyja az Ajaxot, mivel változásra volt szüksége.”

A The Telegraph értesülései szerint egy másik holland edző, a jelenleg a Southamptont irányító Ronald Koeman is ott van a jelöltek között, de nincs kizárva David Moyes visszatérése, illetve Manuel Pellegrini érkezése sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik