PL: Nem akarom kinyitni Pandóra szelencéjét – Klopp

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.06.21. 18:26
null
Jürgen Klopp a német és az angol intézkedéseket vetette össze a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere igyekezett diplomatikus választ adni, amikor az Everton elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az újságírók a brit kormány koronavírussal kapcsolatos intézkedéseiről kezdték faggatni, kikérve a véleményét. A német tréner saját tapasztalataiból kiindulva úgy fogalmazott: egy földönkívüli vélhetően összezavarodna, ha látná a különbségeket Nagy-Britannia és Németország lépéseiben.

 

„Sportember vagyok, és nem akarom kimondani, amit valójában gondolok a helyzetről, mert azzal kinyitnám Pandóra szelencéjét. Egy pillanatig sem aggódtam azon, hogy a kormány döntései a bajnoki címbe kerülhetnek. Azon aggódtam és aggódom még most is, hogy hány ember hal meg” – mondta Jürgen Klopp a Liverpool vasárnapi mérkőzését felvezető sajtótájékoztatón az újságíróknak.

A The Guardian összefoglalójában kiemelten foglalkozik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kérdésekre adott válaszokkal. A német tréner finoman szólva sem dicsérte a brit kormány intézkedéseit, ugyanakkor igyekezett diplomatikus maradni.

„Fogalmam sincs, hogy mi a helyzet jelenleg Franciaországban vagy Olaszországban. De vannak híreim és tapasztalataim arról, hogyan kezelik a dolgokat Angliában és Németországban. Ha egy földönkívüli idetévedne, azt hihetné, hogy két teljesen másik bolygón jár. Nem tudom, miért vártunk június 15-ig azzal, hogy maszkokat viseljünk a zárt helyeken, holott a többi országban már öt vagy hat héttel korábban bevezették ugyanezt. Lehet azon vitatkozni, hogy a maszkviselésnek mennyi értelme van, de az igazság az, hogy ahol elkezdték használni, jóval alacsonyabb az esetszám, mint Angliában.”

„Tudom, hogy a családom Németországban már-már normális életet tud élni – ez itt még elképzelhetetlen. Még mindig lehet egy csodás estéd egy étteremben, csak fel kell venned a maszkot, amikor be és kimész. Ez nem hangzik olyan komplikáltan a számomra. A helyzet persze Németországban sem tökéletes, emberek haltak meg és lettek betegek, de a lehetőségek, ahogy élheted az életed, egészen mások.”

Klopp hozzátette, ezzel együtt örül annak, hogy visszatért a futball, és újra dolgozhatnak, meccseket játszhatnak, ugyanakkor a legfontosabb továbbra is az, hogy az emberek biztonságban legyenek. Ahogyan korábban, úgy most is arra kérte a drukkereket, ne gyűljenek össze, otthonról kövessék a meccseket.

A német edző a hétközi Manchester City–Arsenal meccsre is kitért.

„Néztem, ahogy a City nyer, és azon gondolkodtam, hogy a fenébe lehetünk huszonkét ponttal előttük. Ötöt cseréltek, és egy Leroy Sanét még így is a padon tudtak hagyni. Valamit biztos jól csináltunk, ha ennyivel előttük vagyunk. De az is biztos: a City nem fog leállni. A Manchester United is visszakapaszkodik hamarosan, és a Chelsea is már tanújelét adta, hogy jövőre a bajnoki címért akar küzdeni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik