PL: a bíró nem adja meg a Pool gólját, ha ismeri az új szabályt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.18. 09:18
A Premier League-ben a 2. fordulóban második 1–0-s győzelmét szerző Liverpool hétfő este szabálytalan találattal szerezte meg a három pontot az újonc AFC Bournemouth ellen.

A 2015–2016-os szezon előtt több szabályon is módosított a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB), ennek keretében a lesszabály értelmezését is újrafogalmazta.

A Liverpool hétfő esti győztes gólját a nyáron igazolt Christian Benteke szerezte a 26. percben, de hiába nem volt lesen a belga csatár, a játékvezetőnek nem kellett volna megadnia a találatot.

Hogy miért? Philippe Coutinho volt a ludas. A régi szabály értelmezésében egy játékos tétlen lesen tartózkodik, ha az akció során a védők előtt helyezkedik, de nem ér a labdához. Az új értelmezés szerint akkor is lest kell inteni, ha a szóban forgó játékos (esetünkben Coutinho) nem ér a labdához, viszont kísérletet tesz rá, és a közelében van a labda.

Benteke gólja előtt Coutinho pont ezt tette, de nem érte el a labdát. Craig Pawson játékvezető azonban nem fújta be a lest, így ünnepelhettek a Pool játékosai. Először csak a gól, végül a győzelem miatt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik