PL: Forlán visszatérhet Angliába, több csapat is hívja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 10:10
Visszatérhet az angol labdarúgó-bajnokság élvonalába a Japánban légióskodó Diego Forlán: a 35 éves uruguayi támadót a West Bromwich Albion csapatának ajánlották fel.

A regionális Express & Star úgy tudja, Tony Pulis, a West Brom szakvezetője veheti kölcsön a Cerezo Oszaka légiósát, miután Shola Ameobi a Crystal Palace-t választotta a „Baggies” helyett. Forlán a Hull Citynél és a West Hamnél is számításba jött menedzsere ajánlása nyomán.

A 35 éves Forlán korábban már megfordult Angliában, a Manchester Unitednél, de pályafutásának szigetországi fejezete nem tekinthető túl sikeresnek: 98 mérkőzésen csupán tizenhét gólt szerzett.

Az uruguayi támadó később Spanyolországban találta meg a helyét. A Villarrealnál és az Atlético Madridnál töltött évei alatt a La Liga egyik legkiválóbb góllövőjének számított, 240 bajnoki meccsen 128 alkalommal volt eredményes.

Az ibériai esztendők után Forlán egy évig az olasz Serie A-ban szereplő Internazionalénál játszott, majd a Porto Alegre-i Internacionalhoz igazolt, amellyel megnyerte a brazil Rio Grande do Sul állam bajnokságát. 2014 nyarán kötött másfél éves szerződést a japán Cerezo Oszakával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik