PL: fertőtlenítenék a szurkolókat a közös meccsnézések előtt

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 10:26
null
A Premier League-ben fontolóra vették a CLeanTech berendezések beszerzését (Montázs: The Sun)
Miközben a nézők beengedésének ötlete is felvetődött Agliában, a többség még a zárt kapus találkozókat is ellenzi.

 

Tizenkét másodperc.

Nagyjából ennyit venne igénybe egyetlen szurkoló teljes fertőtlenítése a legújabb, Angliából származó ötlet szerint. A Mirror beszámolója alapján a Premier League-ben fontolóra vették a Hongkongban kifejlesztett CLeanTech berendezések beszerzését. Az eszköz olyan beléptetőkapuként funkcionál, amely előbb megméri az áthaladó szurkolók testhőmérsékletét, majd UV-fénnyel és különböző tisztítószerek permetezésével „sterilizálja” a drukkereket.

A szigetországi járványhelyzetet ismerve nehéz elképzelni, hogy zöld utat kapjon az ötlet, főleg, hogy a többség a zárt kapus bajnokik megrendezésének lehetőségét is bírálja. A The Guardian cikke szerint hiába rendezik nézők nélkül a meccseket, a fanatikus drukkerek összegyűlhetnek, hogy a stadion mellől buzdítsák a kedvenceket (a szurkolást adott esetben utazással egybekötve), a közös meccsnézésre a sportbárokban és a lakásokban is lehetőség nyílna, a nagy győzelmek után együtt örülnének a szurkolók, a bajnoki címet minden bizonnyal besöprő Liverpool fanatikusait pedig aligha tántoríthatná el bárki a többezres tömeget vonzó spontán fiesztától.

A cikk szerint a Premier League folytatásának fontos szerep jutna a szigetországi gazdaság fellendítésében, ám ha a közös meccsnézések miatt megnő a fertőzöttek száma, bűnbakká válhat az előzetesen megváltóként várt labdarúgás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik