PL: Evanst és Cissét összesen 13 meccsről tiltották el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 11:19
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) fegyelmi bizottsága Jonny Evanst hat-, míg Papiss Cissét hétmeccses eltiltással sújtotta, amiért a két futballista leköpte egymást a Premier League 28. fordulójában rendezett Newcastle United–Manchester United (0–1) mérkőzésen.

A hivatalos indoklás szerint mindkét játékos megsértette az FA etikai kódexét, ilyen esetekben az adott labdarúgók automatikusan hatmeccses eltiltást kapnak. A szenegáli futballista azonban visszaesőnek számít, mert a szezon korábbi szakaszában már tanúsított sportszerűtlen magatartást, így neki hét meccset kell kihagynia, tehát csak az idény hajrájában térhet vissza.

SZAVAZÁS

Melyikük köpött?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Manchester United védője csütörtökön adott nyilatkozatában tagadta az ellene felhozott vádakat, és a pénteki meghallgatáson sem törődött bele az illetékes testület ítéletébe, mely szerint pénzbüntetés megfizetésére köteles.

„Szeretném egyértelművé tenni, hogy nem köptem le Cissét. Amikor reggel felébredtem, megdöbbenve tapasztaltam a média reakcióját az eset kapcsán” – mondta a mérkőzést követő napon az északír középhátvéd – hiába.

Az MU játékosa az eltiltás értelmében biztosan lemarad a Tottenham, a Liverpool, az Aston Villa és a Manchester City elleni bajnokiról, valamint az Arsenal elleni FA-kupa-negyeddöntőről. A hatodik meccs attól függ, hogy a manchesteri együttes hétfőn milyen eredményt ér el az „ágyúsokkal" szemben.

A Newcastle afrikai csatára az Everton, az Arsenal, a Sunderland, a Liverpool, a Tottenham, a Swansea és a Leicester elleni PL-találkozókról marad le, és csak május elején, a West Bromwich ellen térhet vissza.

Az eset videón

A „szakértői” videó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik