PL: ennyit keres és ennyit költhet Guardiola a Man. City-nél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.01. 20:38
A Premier League-ben szereplő Manchester City irányítását júliusban átvevő Pep Guardiola legalább 150 millió fontot költhet a nyári átigazolási szezonban, fizetése évi 15 millió font lesz – számolt be róla a The Guardian.

A lap szerint Pep Guardiola a pénzügyi fair play határainak megszegése nélkül is nyugodtan költhet legalább 150 millió fontot a Manchester City keretének megerősítésére 2016 nyarán. Pep Guardiola a pénzügyi fair play határainak megszegése nélkül is nyugodtan költhet legalább 150 millió fontot a Manchester City keretének megerősítésére 2016 nyarán.

A Bayern Münchent a szezon végén elhagyó katalán mester jó barátságot ápol Txiki Begiristainnal, az angol klub sportigazgatójával, akivel már dolgozott együtt barcelonai időszakában. A két szakember állítólag már július előtt konzultál a szükséges erősítésekről és a kiszemelt célpontokról.

Guardiola fizetése évi 17 millió euró a Bayern Münchennél, ez az összeg hárommillió euróval növekszik Angliában.

A The Guardian cikkében a Manchester City éléről távozó Manuel Pellegrini helyzetét is megemlíti. A chilei menedzser már egy héttel ezelőtt értesült Guardiola érkezéséről, de a hír nem volt negatív hatással kapcsolatára a klub vezetőségével. Pellegrini már szabadon tárgyalhat más klubokkal, egyes források szerint a neve szóba jött az új menedzsert kereső Chelsea-nél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik