PL: eljárás indult Szalah ellen, de nem tiltották el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.01. 07:11
Az angol Labdarúgó-szövetség fegyelmi eljárást indított Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi támadója ellen, mert a hét végi Premier League-forduló Stoke City elleni mérkőzésén megpróbálta megütni Bruno Martins Indit. Kedd reggelre a döntés is megszületett, az egyiptomit nem tiltják el.

Andre Marriner játékvezető és stábja nem szankcionálta a mozdulatot, ezért az FA a videofelvételek elemzése után kiszabhatott volna büntetést.

Ha a felvételek alapján úgy ítélték volna meg, hogy Szalah mozdulata piros lapot ért, akár három mérkőzésről is eltilthatták volna.

A PL góllövőlistáját 31 találattal vezető Szalah kétmeccses eltiltás esetén sem játszhatott volna már ebben a bajnoki szezonban, de a Sky Sports szerint FA fegyelmi testülete felmentette a támadót.

Szalahnak csupán egy gól kell ahhoz, hogy elmondhassa magáról, ő szerezte egy szezonban a legtöbb Premier League-gólt 20 csapatos, 38 fordulós idényben. 31-ig rajta kívül Alan Shearer, Cristiano Ronaldo és Luis Suárez jutott el (1995 előtt a 22 csapatos, 42 fordulós idényekben Andy Cole, majd Alan Shearer 34 góllal lett gólkirály).

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik