PL: elhunyt a Man. United és a Buccaneers tulajdonosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 22:32
null
Malcolm Glazer (1928–2014) a csúcson: Super Bowl-győzelem a Buccaneersszel (Fotó: Action Images)
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Malcolm Glazer, a Premier League-ben szereplő Manchester United és az NFL-ben szereplő Tampa Bay Buccaneers tulajdonosa.

Glazer 2005-ben vette meg a Manchester Unitedet, a klub azóta öt bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-győzelmet söpört be. A szurkolók azonban többször is kritizálták a tulajdonost, hogy keveset költ a csapatra. Az MU ügyeivel az elmúlt években már Glazer két fia, Joel és Avram foglalkozott már.

„A Manchester Unitednél gondolatban mindenki a családdal van ezen az estén” – üzent a Premier League rekordbajnoka.

A becslések szerint négy és fél milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Glazer az amerikai futball szerelmesei számára is ismert név. A Tampa Bay amerikaifutball-csapatát 1995-ben vásárolta meg, a gárda John Gruden főedző irányításával pedig 2002-ben megnyerte a Super Bowl-t. A Buccaneers a bajnoki címe óta azonban nem meghatározó csapat az NFL-ben. Elvétve jut csak be a rájátszásba, és akkor is kiesik az első körben.

Glazer New Yorkban, Rochesterben született, és már 15 éves kora óta aktív üzletember volt, a család cége karórák értékesítésével foglalkozott. Apja halála után Malcolm vette át a cég irányítását, amit előbb felfuttatott, majd a sikerek után újabb vállalkozásokba kezdett. 1961-ben vette el Linda Glazert, hat gyermekük és 14 unokájuk született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik