PL: ekkora büntetésre számíthat a doppinggal megbukó liverpooli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 09:29
null
Sakho (középen) a hétvégén már a lelátón ült, jobbján Benteke foglalt helyet (fotó: AFP)
Szombaton robbant a hír, miszerint Mamadou Sakho, a Liverpool francia válogatott labdarúgója megbukott az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) doppingtesztjén, klubja pedig – közös megegyezéssel – határozatlan időre felfüggesztette a játékost. Angliában a vasárnapi lapok arról írtak, hogy mekkora büntetésre számíthat Sakho, ha az ő szempontjából a legrosszabb forgatókönyv érvényesül.

 

A francia válogatott játékos a Liverpool 2–2-es döntetlennel végződő szombati angol bajnoki mérkőzésén már nem is volt ott.

Sakho az Európa-liga nyolcaddöntőjében, a Liverpool–Manchester United mérkőzést követően produkált pozitív doppingmintát. Értesülések szerint keddig kell eldöntenie, hogy elfogadja az eredményeket vagy szolgál egy B-mintával.

Ha az előbbit választja, akkor biztosan súlyos büntetésre számíthat.

A The Sun szerint a 26 éves francia bekk lemaradhat a nyári Európa-bajnokságról, emellett klubja, a Liverpool október végéig – tehát fél éven át – lenne kénytelen nélkülözni.

A The Mail Sport egy maximum két évig terjedő eltiltásról ír abban az esetben, ha hivatalosan is vétkesnek találják a játékost, aki 2016 tavaszán talán élete legjobb formájában futballozott, de hozzáteszi, hogy Kolo Touré hasonló vétségért hat hónapos büntetést kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik