PL: Benítez megerősítheti nyáron a Newcastle-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.11. 12:04
null
Rafa Benítez marad Newcastle-ben(Fotó: AFP)
Egy évvel a kiesés után a másodosztály megnyerésével visszajutott a Premier League-be a Newcastle United labdarúgócsapata. Rafa Benítez menedzser is marad, miután pozitív megbeszélést folytatott a vezetőkkel, és ígéretet kapott az erősítésre.

 

A Newcastle az utolsó fordulóban előzte vissza a Brightont, de a Championship megnyerése és a feljutás ellenére sem volt teljesen biztos, hogy Rafa Benítez marad a posztján.

A spanyol menedzser tavaly tavasszal majdnem benntartotta a Premier League-ben a csapatot, majd a kiesés után úgy vélte, olyan komoly szándék van a vezetésben az azonnali visszajutásra, hogy érdekli ez a munka. Akkor három évre szóló szerződést írt alá a St James's Parkban, de utalt arra, hogy maradása attól is függ, hogy Mike Ashley, a Newcastle tulajdonosa mit mond neki a jövőről.

A BBC szerint a nagy tárgyalás megtörtént, Benítez, Ashley, illetve Lee Charnley ügyvezető igazgató megállapodott abban, hogy a nyáron akár 100 millió font is költhető új játékosokra.

„Boldog vagyok, mert a pozitív tárgyalás azt mutatja, dolgozhatunk azon, hogy az idén elkezdett alapokra tovább építkezzünk. Nehéz nyár elé nézünk, lesznek előttünk kihívások, de most már nyugodtan dolgozhatunk” – mondta Benítez, miután megkapta a biztosítékot arra, hogy a feljutás után megerősítheti csapatát.

A Newcastle tavaly nyáron több mint 50 millió fontot költött új játékosokra (igaz, az eladásokból 70 milliót nyert), ezzel a Championship történetének egyik legdrágább keretét hozta össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik