PL: Bale duplázott, a Tottenham legyőzte a Newcastle-t

Vágólapra másolva!
2013.02.09. 15:47
null
Ismét Gareth Bale-t ünnepelte a White Hart Lane közönsége (Fotó: Action Images)
  Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójának nyitó mérkőzésén a Tottenham hazai pályán 2–1-es győzelmet aratott a Newcastle United felett. A vendéglátók mindkét gólját Gareth Bale szerezte.

A mérkőzést a Tottenham és a Newcastle is kedvező előjelekkel várhatta. A „sarkantyúsok” zsinórban kilenc, veretlenül megvívott bajnokival, míg a Newcastle a Chelsea elleni győzelemmel a háta mögött várta a ma kora délutáni összecsapást.

Az első gólra nem kellett sokáig várni: az 5. percben Gareth Bale remekül eltalált szabadrúgása vágódott Tim Krul kapujának bal alsó sarkába, 1–0.

A 24. percben egyenlített a Newcastle. A francia Yoann Gouffran – akit később hordágyon vittek le a pályáról – lövése megpattant a menteni igyekvő Michael Dawsonon, így honfitársának, a hazaiak kapuját védő Hugo Llorisnak esélye sem volt a hárításra, 1–1.

A folytatásban a Tottenham előtt nyílt több lehetőség az újabb gól megszerzésére, végül a 78. percben teljesedett be a Spurs-szukolók álma. Bale szerzett labdát, és lépett ki a Newcastle védőinek asszisztálása mellett, majd a tizenhatoson belülre érve laposan ellőtte a labdát Krul alatt, 2–1.

A hajrában Shola Ameobi révén előbb a „szarkáknak” nyílt esélye egyenlíteni, majd Bale előtt adódott többször is lehetőség a mesterhármasra, ám nem tudott élni velük.

A Tottenham zsinórban tizedik bajnokiján maradt veretlen, és – átmenetileg – feljött a tabella harmadik helyére, míg a Newcastle tizenharmadik idegenbeli meccsén a hetedik vereségét szenvedte el.


Tottenham vs Newcastle 2:1 MATCH HIGHLIGHTS by UCL2410

PREMIER LEAGUE, 26. forduló
Tottenham–Newcastle United 2–1
(Bale 5., 78., ill. Gouffran 24.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik