nemzetisport.hu 2016.02.06 17:07 Frissítve: 2016.02.06 17:20

PL: „Azt is megjósolták, hogy Ranierit menesztik először...”

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójában a Leicester City idegenben 3–1-re legyőzte a Manchester Cityt. A találkozót követően a két menedzser értékelte a látottakat.

Claudio Ranieri elégedett lehet, hiszen csapata továbbra is a tabella élén áll (Fotó: Action Images)

 

„Őrület! – kezdte értékelését Claudio Ranieri, a Leicester City menedzsere. – Őrületes ez a Premier League. Ez remek eredmény, a játékosok nagyon jól futballoztak. Soha, egyik meccsen sem féltünk, itt is győzni akartunk.”

„Korán gólt szereztünk, azt követően nem volt könnyű fenntartani a koncentrációnkat, de sikerült, mivel tiszteljük a Manchester Cityt. Nyomás nélkül játszottunk, hiszen nekünk nem kell megnyerni a bajnokságot, csak élveznünk kell ezt az egészet. Mindegyik meccsen úgy lépünk pályára, mintha az lenne az utolsó. Most már nagyon magabiztosak vagyunk, és készen állunk az Arsenal elleni harcra. Nagyon sok energiát felhasználtunk, így most az a legfontosabb, hogy minél előbb regenerálódjanak a játékosok. Néha többet futottunk, mint egy bika.”

„Nem hiszek a fogadóirodáknak. Azt is megjósolták, hogy Ranieri lesz az első menedzser a szezonban, akit menesztenek” – reagált az olasz arra a felvetésre, hogy a fogadóknál már a Leicester a bajnokság favoritja.

„Sok minden rosszul alakult ma – mondta Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere. – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, így akkor vagyok sportszerű, ha elismerem, hogy megérdemelte a győzelmet. Nem szeretnék panaszkodni egyetlen eset miatt. Én csak amiatt bosszankodok, ahogyan ma játszottunk.”

„Nem vagyunk a legjobb helyzetben, mindössze tizennégy egészséges játékosunk van. Minél előbb fel kell állnunk ebből a vereségből, nem szabad feladnunk ezután a nem várt kudarc után.”

„Ha a Leicester ilyen formában folytatja, akkor esélyese a bajnoki címnek. De még tizenhárom forduló hátra van, így nehéz jósolni” – zárta rövidre a Leicester esélyeit firtató kérdéseket a chilei tréner.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.04.23 12:13:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Hatalmas csatában fordítottak az „ágyúsok” a Manchester City ellen, a döntőben a Chelsea lesz az ellenfél.

2017.04.22 17:08:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Rá akartak ijeszteni a riválisra, Photoshop-párbajt indítottak el a közösségi oldalon.

2017.04.17 09:39:14

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Az igazság”: honnan jöttek a The Sun információi? • Miért tiltotta ki idén mindkét Merseyside-i csapat a lapot?

2017.04.16 13:50:42

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A listavezető nem lőtt a kapu felületére az egész mérkőzésen, Rashfordnak és Herrerának sokkal jobban ment.

2017.04.16 12:09:20

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A portugál szerint ő a legjobb, de az olasz edzőnek más a véleménye erről – videó.