PL: bejelentkezett a kieső kispadjára az MU-legenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 09:03
A Manchester United korábbi csatára, Dwight Yorke finoman jelezte: szívesen elvállalná az angol élvonaltól búcsúzó Sunderland labdarúgócsapatának menedzseri pozícióját – ha felkérnék. Az együttest jelenleg David Moyes irányítja.

Moyes alatt eléggé inog a kispad: a Sunderland pocsék szezont futott vele, egy fordulóval a Premier League küzdelmeinek vége előtt már biztos, hogy az utolsó helyen végez és kiesik az élvonalból – tíz év óta először. Az 54 esztendős szakember már tervez a következő idényre, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a klub vezetősége tervez-e vele. Ha nem, egy (ön)jelölt máris van a helyére: Dwight Yorke.

„Ha lehetőségem adódna, hogy egy olyan nagyszerű klubot irányítsak, mint a Sunderland, amelyben játékosként is megfordultam, egyértelmű lenne a válaszom – így a beIN Sportsnak Dwight Yorke. – Fantasztikus volna. A Sunderland mindig egyből visszajutott, amikor kiesett. Ez már önmagában pozitív, és valószínűleg ezt mondanám én is, ha megkapnám a lehetőséget."

Yorke kilenc évet töltött az Aston Villánál, mielőtt 1998-ban a Manchester Unitedhez igazolt, amellyel mindent megnyert. Rögtön első idényében angol bajnok, FA-kupa-győztes és Bajnokok Ligája-győztes lett, ráadásul angol gólkirály és az év játékosa is. Legendás csatárpárost alkotott Andy Cole-lal. Az MU-tól Blackburnön, Birminghamen és Sydneyn át vezetett az útja a Sunderlandhez, melynek színeiben három szezon alatt hat bajnoki gólt szerzett.

A trinidadi támadó 2009-es visszavonulása után edzői diplomát szerzett, lefutotta a londoni maratonit és televíziós szakértőként is dolgozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik