PL: Az MU ilyen játékkal odaérhet a BL-helyekre – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.06. 16:47
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere, Pep Guardiola úgy érzi, városi riválisuk, a United még odaérhet az első négy közé a tabellán.

A „vörös ördögök” jelenleg a hatodik helyet foglalják el a tabellán. A listavezető Chelsea-vel szemben 13 pont a hátrányuk, a negyedik helyezett Guardiola gárdájától kilenc pontra távolodtak.

A hétvégi Everton elleni 1–1-es eredményükkel megszerezték szezonbeli hatodik döntetlenjüket, amelyet ráadásul legutóbbi nyolc meccsükből sikerült összehozniuk.

A United történetében már fordult elő, hogy hatalmas hátrányból felállva sikerült megszereznie az elsőséget. Erre a feltámadásra 20 évvel ezelőtt került sor, amikor a Newcastle-lel szembeni 12 pontos hátrányát ledolgozva ünnepelt végül.

Guardiola véleménye szerint Mourinho fiai uralni tudják a meccseiket, ám a döntő pillanatokban rossz döntéseket hoznak.

„Megnéztem a Stoke (1–1), illetve a Burnley (0–0) elleni meccsüket. Győzelmet érdemeltek volna, de a futball már csak ilyen. Minőségi játékosokból áll a csapat, és remek edző irányítja őket” – vélekedett Guardiola.

„A listavezető Chelsea-től tizenhárom pontra szakadtak le. Ez óriási különbség, főleg egy olyan klubbal szemben, amely sorra nyeri meg a mérkőzéseit. De ahogy mostanában játszanak, esélyesek odaérni a legjobb négy közé” – árulta el jóslatait a spanyol tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik