PL: az „Arsenallal” védekeznek a nizzaihoz hasonló terrorakció ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2016.07.16. 18:08
null
Nem csak látványosságnak készült
Remek és sajnos aktuális összeállítást közölt a BBC azzal kapcsolatban, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a nizzai terrorcselekményhez hasonló támadásokat megelőzzék, illetve minimalizálják az áldozatok számát. Az egyik ilyen megoldást az Arsenal stadionjánál láthatjuk.

 

A gondos tervezés, a speciális korlátok, oszlopok használata megakadályozhatja a hasonló támadásokat. Különböző kreatív mérnöki megoldások akár olyan erőddé is változtathatnak egy területet, ahol észre sem vesszük, hogy egy-egy turisztikai látványosságnak akár másodlagos (vagy igazából elsődleges) funkciója van.

Az Útwenger blogon láttuk, hogy a BBC cikke kiemeli az Arsenal-stadionja előtt megfigyelhető egyik ilyen „építményt”. Természetesen mindenkinek az jut eszébe a stadionhoz vezető sétány előtt lévő Arsenal-feliratról, hogy milyen jó fényképeket lehet ott készíteni. Kiderült azonban, hogy a nagy betűknek védelmi funkciójuk is van.

Egy mérkőzés előtt több ezer ember zsúfolódik össze a stadionhoz vezető úton, azt pedig nem kell ecsetelnünk, hogy egy nizzai támadáshoz hasonló terrorcselekmény mennyi áldozatot követelne az Emirates előtt.

A nagy, klubnevet leíró betűk azonban pont pajzsként is szolgálnak – ha egy teherautó próbálna rajtuk áthajtani.

A megoldás zseniális, azt pedig csak halkan tesszük hozzá, hogy sajnálatos, hogy olyan világban élünk, hogy ilyenre is gondolni kell...

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek