PL: Az Arsenal bajnokesélyes lehet a következő években – Guardiola

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 12:05
null
Pep Guardiola bízik abban, hogy be fog érni Mikel Arteta munkája (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere úgy véli, korábbi segítője, Mikel Arteta újra bajnokesélyessé teheti az Arsenalt a Premier League-ben. Továbbá azt is elmondta, nem ért egyet azokkal a szakértőkkel, akik David Luiz teljesítményét kritizálják.

 

A Manchester City szombat este találkozik az Arsenallal az FA-kupa elődöntőjében a Wembleyben – a mérkőzést élőben követhetik a honlapunkon. A Premier League-ben már összecsapott Pep Guardiola és Mikel Arteta, akkor a Man. City nagyon simán, 3–0-ra elkalapálta a londoni együttest.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Guardiola méltatta korábbi segítőjét – olvasható az angol Sky Sportson.

„Kemény meccsre számítok az Arsenal ellen. Már most látszik, hogy megvan náluk a csapatszellem, amelyet Arteta teremtett” – mondta a spanyol tréner.

„Lehet látni, hogy szenvedélyesen ünnepelnek a góloknál, és elszántan küzdenek minden egyes labdáért. Az Arsenalnál elkezdődött valami különleges” – folytatta Guardiola.

A 49 éves szakember szerint Mikel Arteta a tökéletes személy arra, hogy újra olyan elitklubbá tegye az Arsenalt, amilyen az elmúlt 20-30 évben volt – főleg, ha a vezetőség is segíti a spanyol munkáját.

„Ha a vezetőség támogatja a klubot, s megfelelő játékosokat igazolnak, akkor bajnokesélyesek lehetnek a következő években” – mondta a Man. City menedzsere.

Guardiola azt is elárulta, ő csak nevet azokon, akik kritizálják az Arsenal brazil védőjét, David Luizt.

„Rendkívül tisztelem David Luizt. Nagyszerű játékos, fantasztikus mentalitással és személyiséggel. Csak nevetek azokon a szakértőkön, akik szintén védők voltak, és azt gondolják, hogy egyetlen hibát sem vétettek 10–15 év alatt” – tette hozzá Pep Guardiola.

ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
20.45:
Arsenal–Manchester City (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
VASÁRNAP
19.00:
Manchester United–Chelsea (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik