PL: Allardyce hisz benne, hogy új csapatának is segíteni tud

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.12.24. 12:02
Sam Allardyce menedzser hisz benne, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Crystal Palace csapatának is képes lesz segíteni a bennmaradásért zajló harcban.

„Remélem, örömet tudunk szerezni a szurkolóinknak a karácsonyi és a szilveszteri időszakban, illetve hosszabb távon, egészen a szezon végéig” – nyilatkozta a péntek este kinevezett Allardyce. A 62 éves szakember korábban a Newcastle United, a West Ham United, a Sunderland, a Blackburn Rovers és a Bolton Wanderers együttesét is irányította, és egyikkel sem esett ki az élvonalból.Allardyce. A 62 éves szakember korábban a Newcastle United, a West Ham United, a Sunderland, a Blackburn Rovers és a Bolton Wanderers együttesét is irányította, és egyikkel sem esett ki az élvonalból.

A Crystal Palace 2013 óta szerepel ismét a Premier League-ben, de legutóbbi 11 bajnoki meccséből csak egyet tudott megnyerni, így most a 17. helyen áll a 20 csapatos tabellán.

„Úgy tűnik számomra, hogy ez egy nagyon ambiciózus klub. Több éve őrzik élvonalbeli tagságukat, és a stadionjukban mindig nagyon jó a hangulat. Kedvelem a csapat játékstílusát, ezért is vagyok itt. Azt hiszem, tudok segíteni a klubnak” – mondta Allardyce.

A tapasztalt edző szerepvállalása azért számít meglepetésnek, mert a szeptemberi angliai korrupciós botrányban szövetségi kapitányként megbukott. A The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap hozta nyilvánosságra, hogy a tréner arra is felhasználta a pozícióját, hogy egy 400 ezer fontos (150 millió forintos) ügyletben közbenjárjon. Az általa üzletembereknek hitt tényfeltáró riportereknek a többi között tanácsokat adott arra, miként kerülhetik meg az angol szövetség (FA) átigazolási szabályzatának egyik fontos pontját.

Allardyce júliusban vette át a szövetségi kapitányi tisztséget Roy Hodgsontól, de csupán egy mérkőzés jutott neki a válogatott élén, mert szeptember 27-én lemondott.

A dél-londoni klubbal pénteken megkötött szerződése két és fél évre szól. Elődjét, Alan Pardew-t csütörtökön menesztették. Allardyce hétfőn a Watford otthonában mutatkozik be a Crystal Palace kispadján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik