PL: a sztárcsatár kis híján Ibizát választotta a foci helyett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 12:21
Jamie Vardy, a Leicester City labdarúgója angol bajnoknak mondhatja magát, valamint az angol válogatottban is letette már a névjegyét. Néhány évvel ezelőtt azonban kis híján 180 fokos fordulatot vett az élete…

Nem mindennapi, inspiráló történet Jamie Vardyé, aki öt évvel ezelőtt még az akkor ötödosztályú Fleetwood Town játékosa volt, majd a 2012–2013-as szezont már a Leicester Citynél töltötte, amellyel a legutóbbi idényben megnyerte a Premier League-et, 24 találatával pedig a góllövőlista második helyén végzett Harry Kane (25) mögött. Abban a bizonyos 2012–2013-as idényben viszont kis híján máshogy alakult a tündérmese.

„Nagyon jól emlékszem a helyzetre – emlékezett vissza Craig Shakespeare, a Leicester jelenlegi menedzsere, akkori másodedzője. – Jamie tudta, hogy nehéz időszakon megy keresztül, így többször leültünk vele beszélgetni. Elmondtuk neki, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy a Premier League-ben játsszon, sőt, az angol válogatottban is akár. Szerencsére nem ment el Ibizára dolgozni, a foci mellett döntött, és milyen jól tette!"

Valóban: Vardy kulcsszerepet játszott a Leicester City bajnoki címében 24 találatával, a nemzeti csapatban 16 mérkőzésen 6 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik