PL: a szakértő szerint újabb átigazolási rekord jöhet

Vágólapra másolva!
2015.08.04. 11:28
null
Ángel Di María eladásával veszteséget realizálhat az idén okosabban költő United (Fotó: AFP)
Ezen a nyáron már több mint 500 millió fontot (219 milliárd forint) költöttek a Premier League csapatai átigazolásokra. Ez a tavalyi rekordtól, a 835 millió fonttól elmarad, ám négy hét még hátravan a transzferidőszakból, és az utolsó napokban még jócskán várható pörgés.

 

Eddig Raheem Sterling játékjogáért cserélt gazdát a legtöbb pénz a Manchester City és a Liverpool között (44 millió font), ugyanakkor a legtöbbet, a másik manchesteri csapat, a United menedzsere, Louis van Gaal költötte (83 millió font).

A BBC-nek nyilatkozó futballpénzügyi szakértő, Rob Wilson szerint egy-két nagyobb üzlet nyélbe ütése esetén elképzelhető, hogy a nyár új rekordot hoz. „Kinéz egy új rekord, mert a klubok jól jártak az új televíziós szerződéssel” – mondta Wilson. A következő három szezonban (a 2016–2017-essel kezdődően) 5.136 milliárd fontnyi pénz folyik be a jelenlegi ciklus 3.018 milliárdjával szemben, ez a növekedés pedig egyenes arányban lehet az átigazolási díjak növekedésével.

„A Manchester United 83 millió fontot költött a nyáron, és sokkal ésszerűbben tette, mint legutóbb, amikor 59.7 milliót fizetett csak Ángel Di Maríáért. Ha sikerül őt eladni 45 millióért a PSG-nek, akkor még Pedrót is szerződtethetik a Barcelonából, és a bevételeikhez képest a költekezésük még mindig viszonylag szerénynek lesz mondható” – magyarázta a szakértő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik