HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.14 13:17 Frissítve: 2018.02.14 13:32

PL: a Spurs elképesztő gesztust tenne volt játékosa felé

Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának menedzsere utalást tett rá, miszerint az utánpótlásnál alkalmaznák a kedden mindössze 26 évesen, szörnyű fejsérülése miatt visszavonuló Ryan Masont.

HIRDETÉS
Ryan Mason 26 évesen visszavonult a fejsérülése miatt (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, az egyszeres angol válogatott Ryan Mason tavaly januárban a Stamford Bridge-en, a Chelsea elleni bajnokin (0–2) fejelt össze Gary Cahill-lel – pontosabban a londoniak kapura fejelni szándékozó játékosa trafálta őt telibe.

EMLÉKEZTETŐÜL A TAVALYI SÉRÜLÉS FELVÉTELE – ERŐS IDEGZETŰEKNEK

Masont hosszasan ápolták a játéktéren, utána kórházba szállították, megoperálták, majd miután több mint egy hét után hazatérhetett, arról beszélt: örül, hogy egyáltalán élve megúszta a történteket.

Bár májusban újra edzésbe állt, a kedden kiadott klubközlemény szerint több világhírű idegsebész és specialista egyöntetűen azt tanácsolta neki: ne folytassa profi sportolói karrierjét. Mason ezt követően döntött úgy, hogy 26 évesen szögre akasztja a cipőt.

Noha Mason 2016-ban a Hull Cityhez igazolt, az angol középpályás nyolcévesen a Tottenham akadémiáján kezdte pályafutását. 2008 és 2016 között már a felnőttcsapat tagja volt (igaz, jobbára kölcsönadták). Mauricio Pochettino, a londoni egyesület menedzsere nem is feledkezett meg korábbi játékosáról, s elképesztően nemes gesztust tett felé.

„Hallottam a történteket, nagyon szomorú vagyok. De az ajtó mindig nyitva áll előtte és a családja előtt. Itt járt az előző napokban, megbeszélést folytattunk vele és az akadémiánk igazgatójával – utalt Pochettino arra, hogy Masont az utánpótlásnál foglalkoztatnák. – Bármihez is kezd a jövőben, biztosan sikeres lesz benne. Számomra ő mindig is különleges játékos lesz.” 

„Ő képviseli nekem azt a változást, amikor a Tottenhamhez érkeztem. Az ajtó mindig nyitva áll előtte, bármiben szívesen segítek Ryannek, mint ahogy a klub is, mert szeretjük őt és a családját.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.19 00:40:06

Angol labdarúgás ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL Guardiola szerint: „Bielsa a világ legjobb edzője. Jelentéktelen, hogy hány címet szerzett munkássága során. Ennél sokkal többet számít az a felbecsülhetetlen hatás, amelyet a játékosaira és a kollégáira gyakorolt”.

2018.08.18 17:09:26

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Kiváló mérkőzésen az „ágyúsok” kétgólos hátrányból még felálltak, ám végül kapituláltak.

2018.08.16 22:34:46

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL Az edzéseknél a legfeltűnőbb, hogy nagy hangsúlyt helyeznek az iskolázásra, »az elemek gyakorlása is olyan edzéstantárgy, amely csaknem mindennap műsoron van«.

2018.08.12 16:14:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Arsenal nem tudta megnehezíteni a bajnok dolgát • Sterling az 50. gólját szerezte a PL-ben.

2018.08.10 00:01:56

Angol labdarúgás BACSINSZKI ÁDÁM

PL-BEHARANGOZÓ. Az MU továbbra sem találja önmagát • Új időszak az Arsenalnál és a Chelsea-nél.

HIRDETÉS
HIRDETÉS