HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.14 13:17 Frissítve: 2018.02.14 13:32

PL: a Spurs elképesztő gesztust tenne volt játékosa felé

Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának menedzsere utalást tett rá, miszerint az utánpótlásnál alkalmaznák a kedden mindössze 26 évesen, szörnyű fejsérülése miatt visszavonuló Ryan Masont.

HIRDETÉS
Ryan Mason 26 évesen visszavonult a fejsérülése miatt (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, az egyszeres angol válogatott Ryan Mason tavaly januárban a Stamford Bridge-en, a Chelsea elleni bajnokin (0–2) fejelt össze Gary Cahill-lel – pontosabban a londoniak kapura fejelni szándékozó játékosa trafálta őt telibe.

EMLÉKEZTETŐÜL A TAVALYI SÉRÜLÉS FELVÉTELE – ERŐS IDEGZETŰEKNEK

Masont hosszasan ápolták a játéktéren, utána kórházba szállították, megoperálták, majd miután több mint egy hét után hazatérhetett, arról beszélt: örül, hogy egyáltalán élve megúszta a történteket.

Bár májusban újra edzésbe állt, a kedden kiadott klubközlemény szerint több világhírű idegsebész és specialista egyöntetűen azt tanácsolta neki: ne folytassa profi sportolói karrierjét. Mason ezt követően döntött úgy, hogy 26 évesen szögre akasztja a cipőt.

Noha Mason 2016-ban a Hull Cityhez igazolt, az angol középpályás nyolcévesen a Tottenham akadémiáján kezdte pályafutását. 2008 és 2016 között már a felnőttcsapat tagja volt (igaz, jobbára kölcsönadták). Mauricio Pochettino, a londoni egyesület menedzsere nem is feledkezett meg korábbi játékosáról, s elképesztően nemes gesztust tett felé.

„Hallottam a történteket, nagyon szomorú vagyok. De az ajtó mindig nyitva áll előtte és a családja előtt. Itt járt az előző napokban, megbeszélést folytattunk vele és az akadémiánk igazgatójával – utalt Pochettino arra, hogy Masont az utánpótlásnál foglalkoztatnák. – Bármihez is kezd a jövőben, biztosan sikeres lesz benne. Számomra ő mindig is különleges játékos lesz.” 

„Ő képviseli nekem azt a változást, amikor a Tottenhamhez érkeztem. Az ajtó mindig nyitva áll előtte, bármiben szívesen segítek Ryannek, mint ahogy a klub is, mert szeretjük őt és a családját.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.19 17:41:40

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első nagy hiba egyben sorsdöntő volt, a második félidőt hiába támadta végig a Manchester United.

2018.05.11 08:24:43

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Azt nem tudni, hogy az angol futballista az Arsenal vagy Wenger előtt akart tisztelegni.

2018.05.06 17:19:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Fél óráig jobban futballozott a Pool, aztán elszállt az ereje; Mohamed Szalah láthatatlan volt.

2018.04.29 14:36:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Sokáig döntetlenre állt a rangadó, de aztán megvillant a csereként beállt Fellaini.

24
HIRDETÉS
HIRDETÉS