PL: A Real és a Barca itt is harcban lenne a bajnoki címért, de... – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.29. 12:05
Jürgen Klopp-pal, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool menedzserével a Marca készített interjút, amelyben a német szakember a Premier League-ben zajló hatalmas küzdelemről is beszélt.

„Bár a Real Madrid és az FC Barcelona itt is harcban lenne a bajnoki címért, de alaposan meg kellene szenvednie érte, egyik meccsen sem mehetne biztosra – mondta a spanyol Marcának Jürgen Klopp, aki azt is elárulta, kiket szerződtetne a két csapatból. – Az angol bajnokság elképesztően kemény, nehéz és kiélezett, kérdezzék meg Pep Guardiolát, ugyanezt mondja majd. Viszont technikai szempontból a spanyol liga a legjobb. Ott szerepel a világ két legjobb együttese, de a kiscsapatnak számító Alavés is úgy játszik, hogy leesik az ember álla. Közel áll hozzám az a stílus, szeretem nézni az ilyen típusú futballt.” Jürgen Klopp, aki azt is elárulta, kiket szerződtetne a két csapatból. – Az angol bajnokság elképesztően kemény, nehéz és kiélezett, kérdezzék meg Pep Guardiolát, ugyanezt mondja majd. Viszont technikai szempontból a spanyol liga a legjobb. Ott szerepel a világ két legjobb együttese, de a kiscsapatnak számító Alavés is úgy játszik, hogy leesik az ember álla. Közel áll hozzám az a stílus, szeretem nézni az ilyen típusú futballt.”

A német szakember legjobb edzői tulajdonságát is felfedte a spanyol lapnak.

„Remekül kezelem a vereségeket. A súlyos, fájó vereségeket is. A karrierem elején, a Mainznál megtanultam, hogy mindig van másnap, megvan a lehetőség a javításra, a visszavágásra, ám ehhez keményen kell dolgoznod. Az edzőnek az a legfőbb feladata, hogy kezelje és megoldja a problémákat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik