PL: a Pool Európa legjobb idénybeli produkciójával nyert

Vágólapra másolva!
2013.02.18. 13:02
Mint ismert, a Liverpool 5–0-ra legyőzte a Swansea-t a Premier League 27. fordulójából előre hozott mérkőzésen.



Steven Gerrard találata nyitotta meg a liverpooli gólözönt (Fotó: Action Images)
Steven Gerrard találata nyitotta meg a liverpooli gólözönt (Fotó: Action Images)

 

Ahogyan azt már tegnap megírtuk, a „vörösök” összesen 35 kaput eltaláló kísérletig jutottak (ebbe beleszámítanak a háló előtt blokkolt lövések is), az európai topligák 2012–2013-as szezonjában pedig eddig ennyit még egy csapat sem ért el.

A Mersey-parti csapat már az első félidőben 22-nél járt, de gólt csak Steven Gerrard tizenegyesével szereztek, majd a fordulást követően már 15 másodperc alatt megrezdült a Swansea hálója Philippe Coutinho lövése után, amelyet rövid idő alatt még három hazai találat következett.

Nem meglepő módon Brendan Rodgers nem győzte dicsérni csapatát a lefújást követően.

„Kiemelkedő produkció volt, megmutattuk, mennyire karakteres csapatunk van, mennyire erős mentálisan. A mérkőzés előtt a fő célunk az volt, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a mérkőzést, mert a legutóbbi négy mérkőzésünkön nem teljesítettünk jól védekezésben. Ez sikerült, úgyhogy nagyon elégedett vagyok” – mondta Rodgers a mérkőzés után.

„Egyértelmű fölényben játszottunk, és rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Minden mérkőzésen fontos, hogy jól kezdje a csapat a második félidőt, és mi nagyon rövid idő alatt háromszor is betaláltunk, ami után még magabiztosabbak lettünk.”

A Premier League közelmúltbeli szezonjait figyelembe véve is nagyszerű a Liverpool teljesítménye, de a 2005–2006-os szezon óta ez 35 kapura menő kísérlet csak a holtversenyes negyedik helyre elég, a címvédő Manchester City az előző idény utolsó mérkőzésén a QPR ellen 44-ig jutott, és végül az utolsóból Sergio Agüero a 94. percben megszerezte a győztes gólt, amely a csapat bajnoki címét jelentette végül.

(Forrás: eurosport.yahoo.com)
(Forrás: eurosport.yahoo.com)
(Forrás: eurosport.yahoo.com)
(Forrás: eurosport.yahoo.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik