PL: a Lyon elutasította az Arsenal ajánlatát – sajtóhír

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 19:07
null
A Lyon többet kérne fiatal tehetségéért (Fotó: AFP)
Francia sajtóértesülések szerint 35 millió eurót és egy játékost ajánlott fel az Arsenal a Lyonnak a 22 esztendős Houssem Aouar játékjogáért, a Bajnokok Ligája elődöntőig menetelő klub azonban elutasította.

 

Az „ágyúsok” állítólag már a Bajnokok Ligája-elődöntőt követően is megpróbálkoztak egy ajánlattal a Lyonnál a fiatal középpályásért, ám akkor még kevesebb készpénzt tettek a meg nem nevezett játékos mellé.

A Get French Football News értesülései szerint egyébként a felajánlott játékos nem más, mint a 21 éves francia középpályás, Mattéo Guendouzi, aki Mikel Arteta vezetőedző irányítása alatt szinte teljesen kiszorult a londoniak kezdőjéből. A Lyon állítólag nem zárkózik el tehetsége eladása elől, de több pénzt kérne érte.

Guendouzi piaci értékét egyébként 32 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt, így a sajtóhírekben szereplő 35 milliós összeggel ez már közel 70 millió eurós ajánlatnak tekinthető az „ágyúsok” részéről, a korábbi hírek pedig éppen arról szóltak, hogy a Lyon nagyjából ennyit szeretne kapni Aouarért – akinek közel 50 millió euró a piaci értéke.

A Lyon 22 éves tehetsége a 2019–2020-as idényben robbant be a köztudatba – 41 tétmeccsen kilenc góllal és tíz gólpasszal zárt. Utóbbiból hatot a Bajnokok Ligájában szerzett, amellyel a sorozat gólpasszkirálya lett holtversenyben. Aouar nevét egyébként az FC Barcelonával is összeboronálták az utóbbi hetekben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik