PL: a Leicester klubrekordot jelentő összegért vett csatárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 18:55
null
Ahmed Musáért klubrekordot jelentő összeget fizetett a Leicester City (Fotó: lcfc.com)
Az angol bajnok Leicester City a hivatalos honlapján jelentette be a CSZKA Moszkvától megvásárolt Ahmed Musa szerződtetését. A 23 esztendős nigériai válogatott csatárért sajtóhírek szerint több mint 16 millió fontot fizetett a Premier League-ben szereplő együttes, ami klubrekordot jelent.

 

A CSZKA Moszkva támadójának klubváltása napok óta a levegőben lógott, az orosz együttes vezetőedzője, Leonyid Szluckij már korábban elismerte, hogy Musa Angliába szerződik. Péntek délután aztán a Leicester City a hivatalos honlapján bejelentette a nigériai csatár szerződtetését.

Az angol bajnok nem hozta nyilvánosságra Musa vételárát, de mivel az angol sportsajtó több mint 16 millió fontos átigazolási díjról ír, szinte biztos, hogy a Leicester klubrekordot jelentő összegért szerződtette a CSZKA Moszkva támadóját. Az eddigi csúcsot a kilencmillió fontért megvásárolt Andrej Kramaric tartotta.

Az 58-szoros nigériai válogatott csatár a legutóbbi szezonban 30 orosz bajnoki mérkőzésen 13 gólt szerzett, míg minden sorozatot figyelembe véve négy év alatt 164 találkozón 53-szor volt eredményes a CSZKA színeiben.

Ron-Robert Zieler, Luis Hernández és Nampalys Mendy után Ahmed Musa a Leicester City negyedik nyári szerzeménye. Az afrikai csatár négyéves szerződést kötött az angol bajnokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik