PL: a kollégák szerint Ferguson az év menedzsere

Vágólapra másolva!
2013.05.21. 10:00
null
Ferguson munkáját a kollégák is <br />elismerték (Fotó: Action Images)
A Manchester United éléről a 13. bajnoki címével vasárnap búcsúzó Sir Alex Fergusont választotta az év menedzserének az angol edzői testület.

„Bizonyos értelemben jobban örülök ennek mindennél, mert kemény munka áll mögötte – mondta Ferguson, akinek csapata az utolsó, 1500. manchesteri meccsén 5–5-ös döntetlent játszott a West Bromwich Albionnal. – Magával ragadó mérkőzés volt. A klub fantasztikusan kitett magáért, és a West Bromnak is gratuláció jár azért, ahogy kezelte a napot. Azt hiszem, Steve Clarke-nak (a WBA menedzserének – a szerk.) is kijárna egy díj, mert mindenki, akinek a csapata öt gólt szerez a United ellen, megérdemli.”

Ferguson 1999, 2008 és 2011 után negyedszer lett az év menedzsere, és korábban megkapta a szervezettől a '90-es évek legjobb menedzserének járó díjat is, 2009-ben és 2011-ben pedig külön elismerésben részesült.

A Championshipben Malky Mackayt, a Cardiff City menedzserét, míg a League One-ban a története során először a másodosztályba jutó Yeovil Town szakmai irányítóját, Gary Johnsont látták a legjobbnak a kollégák. A FA-kupa elmúlt idényének legjobb menedzsere – nem meglepetése – a Wigan Athletickel diadalmaskodó Roberto Martínez lett.

Külön érdemdíjat kapott Roberto Di Matteo, a Chelsea korábbi, Bajnokok Ligája-győztes menedzsere és Phil Parkinson, a negyedosztályból eggyel feljebb lépő Bradford City menedzsere, aki csapatával óriási meglepetésre egészen a Ligakupa fináléjáig menetelt az elmúlt évben.

Az angol profi labdarúgók év legjobb játékosa és az év legjobb fiatal játékosa díját a 2012–2013-as szezonban a Tottenham Hotspur szélsője, Gareth Bale kapta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik