PL: a francia gólkirály kész rá, hogy Angliába szerződjön

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.17. 13:06
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Lyon csatára, a gólkirály Alexandre Lacazette úgy érzi, készen áll arra, hogy nyáron a Premier League-be szerződjön.

Lacazette-et – aki a 2014–2015-ös szezonban 31 gólt szerzett – a 2015-ös nyári átigazolási időszakban több Premier League-klub is szívesen megszerezte volna, de ekkor még nemet mondott a kérőinek. Az évad végén azonban már szívesen Angliába igazolna.

„Mostanra megtanultam együtt élni az átigazolási pletykákkal, de amikor elkezdődtek, mintegy két évvel ezelőtt, akkor kizökkentettek a mindennapos munkából – mondta Lacazette a The Daily Telegraph című angol napilapnak. – Két éve még nem akartam Angliába szerződni csak azért, hogy ott az egyik csapat padján üljek.”

„Mindig tudtam, hogy egyszer a Premier League-ben szeretnék futballozni, és most úgy érzem, eljött az idő, hogy Angliában folytassam. A Lyon elnöke tudja, lehetséges, hogy nyáron távozom, de hivatalos megegyezés még nem született. Januárban még biztosan a Lyonban maradok, mert van néhány kitűzött célom, amit még el akarok érni a csapattal az idény során.”

„Szeretem a Lyont, ez az egyetlen csapat, amelyben játszottam, nagy változás lesz máshol futballozni, ha a távozás mellett döntök. De készen vagyok a változásra, ami hasznos lesz nekem és a karrieremnek is. A klubváltásom a régi életem lezárása és egy új érdekes élet kezdete lesz.”

A Lyon jelenleg a hetedik helyet foglalja el a Ligue 1-ben öt ponttal lemaradva a második Angers mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik