PL: a 19. már nem lett meg, először kezdett vereséggel Mourinho

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 19:35
null
Dominic Calvert-Lewin fejese döntött az Everton javára (Fotó: AFP)
Haza vereséggel rajtolt a Tottenham az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2020–2021-es idényében: José Mourinho csapata hazai pályán 1–0-ra kikapott az Evertontól.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ

Tottenham Hotspur–Everton 0–1 (Calvert-Lewin 55.)

A Premier League eddigi nyitófordulóit figyelembe véve a leggyakoribb párosításra került sor a Tottenham–Everton mérkőzéssel, amely finoman fogalmazva sem számít a liverpooliak kedvencének: az előző tizenöt egymás elleni meccsükből nyolc zárult a londoniak sikerével, hét pedig döntetlennel, az Everton legutóbb 2012 decemberében tudta legyőzni a fővárosiakat.

Ehhez képest jól kezdtek a vendégek, akik többet birtokolták a labdát, a Real Madridtól érkező James Rodrígueznek több jó meglátása és passza is volt, míg a túloldalt főleg Szon Hung Minben bíztak a társak.

Az első nagyobb lehetőség az Everton előtt adódott, Richarlison azonban nem tudott egy az egyben túljárni Hugo Lloris eszén. A Spurs főleg a játékrész hajrájában került közel a gólszerzéshez, de a liverpooli kékek is előnybe kerülhettek volna, izgalmas félidőt láthattunk!

A folytatásban már nem tette meg a hibázás szívességét az Everton, Lucas Digne bal oldali szabadrúgása után Dominic Calvert-Lewin fejelt nagyszerűen a jobb felsőbe (0–1). A francia védő a 2018–2019-es idény kezdete óta a 12. gólpasszát jegyezte a Premier League-ben, a szélső hátvédek közül csak Trent Alexander-Arnold (25) és Andrew Robertson (24) adott többet ez idő alatt.

A Tottenham próbálkozott becsülettel, de az összességében csalódást keltő teljesítmény nem volt elég a gólhoz, Carlo Ancelotti ellenben remekül összerakta az Evertont, amely fegyelmezett játékkal megérdemelt győzelmet aratott.

Érdekesség: José Mourinho pályafutása során először veszítette el az első fordulóbeli mérkőzését az aktuális csapatával, eddig 11 győzelem és hét döntetlen volt a mérlege.

HÉTFŐ
19.00: Sheffield United–Wolverhampton Wanderers (Tv: Digi Sport1)
21.00: Brighton & Hove Albion–Chelsea
KORÁBBAN
West Bromwich Albion–Leicester City 0–3 (Castagne 57., Vardy 73., 83. – mind a kettőt 11-esből) – ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
SZOMBAT
West Ham United–Newcastle United 0–2 (Wilson 56., Hendrick 87.) – ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
Liverpool–Leeds United 4–3 (Szalah 4., 33., 88. – az elsőt és a harmadikat 11-esből, Van Dijk 20., ill. J. Harrison 12., Bamford 30., Klich 66.)ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
Crystal Palace–Southampton 1–0
(Zaha 13.) – ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
Fulham–Arsenal 0–3 (Lacazette 8., Gabriel 49., Aubameyang 57.) – ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik