PL: 18 hónapos eltiltást kapott, a WHU és az Everton verseng érte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 18:59
null
Samir Nasrit figyeli a West Ham (Fotó: AFP)
Angol lapértesülések szerint a 31 esztendős Samir Nasrit szeretné leigazolni az Everton és a West Ham United is, miután a francia labdarúgó letöltötte a doppingvétségért kiszabott 18 hónapos eltiltását. 

A Mirror beszámolója szerint a West Ham United jelenlegi trénere, Manuel Pellegrini azon ügyködik, hogy a Manchester City után Londonban is együtt dolgozhasson a francia futball egykor szépreményű, ám balhéi miatt igazi világklasszissá sosem váló középpályásával, Samir Nasrival, aki 18 hónapos eltiltása után készül a visszatérésre.

Korábban írtunk arról, hogy Nasri 2016 decemberének végén kapott infúziós kezelést: a Drip Doctors Klinika állítása szerint egyliternyi immunerősítő folyadékot. Apró bökkenő, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hatályban lévő szabályai szerint hat óránként maximum 50 millilitert lehet adni aktív sportolóknak, azt is orvosi indoklással, így a spanyol doppingellenes ügynökség, az AEPSAD vizsgálatot indított az ekkor kölcsönben a Sevillában szerepelő játékos ellen.

A botrány kiindulópontja egészen bizarr volt: hackerek állítólag feltörték Nasri Twitter-oldalát, és több képet posztoltak, amelyeken a francia az említett Los Angeles-i klinikán látható. Nasri később törölte a bejegyzéseket, azt írta, a fiókját feltörték, a klinika közösségi oldalán azonban még sokáig fent volt egy kép.

A jelenleg csapat nélküli Nasri fellebbezett az ítélet ellen, ám a szövetség súlyosbította a büntetését, így a középpályás novemberig nem edzhetett és nem léphetett pályára egyik klub színeiben sem. Az UEFA korábbi közleménye szerint Nasri 18 hónapos eltiltása 2017. július 1-jétől számítandó, így az Olympique Marseille, az Arsenal és a Manchester City korábbi játékosa november 1-jétől állhatott (volna) ismét munkába.

Lapinformációk szerint az Everton szintén szívesen látná a francia válogatottban 41 mérkőzésen szerepelt futballistát.

Nasri 2008 és 2017 között légióskodott Angliában, az Arsenal és a Manchester City színeiben összesen 212-szer lépett pályára a Premier League-ben. A WHU-t irányító Manuel Pellegrinivel 2013 és 2016 között dolgozott együtt Manchesterben, s alapembere volt a 2013–2014-es idényben bajnoki címet nyerő csapatnak is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik