Owen menedzserként is kipróbálná magát

Vágólapra másolva!
2010.08.01. 14:23
null
Owen később menedzserként dolgozna (Fotó: Action Images)
Michael Owen a Manchester Unitedben szeretné befejezni aktív pályafutását, ahol rengeteget tanul Alex Fergusontól. Éppen ezért a csatár később menedzserként is kipróbálná magát.

Owen azt nyilatkozta, szeretné, ha a Manchester United lenne az utolsó klubja. A 30 éves csatár elmondta, sosem dolgozott ilyen jó edzővel, mint Ferguson. Ez inspirálja a támadót, hogy később edzőként dolgozzon.

„Ha két évvel ezelőtt megkérdeztek volna, hogy lennék-e menedzser, vagy nemet mondtam volna, vagy azt, hogy erre húsz százalék esély van. Most viszont ez már nyolcvan százalékra nőtt" – nyilatkozta Owen a Sunday Mirrornak.

„Amikor tizennyolc vagy tizenkilenc évesen focizik az ember, csak annyit lát, hogy igen, egy jó edző, akivel dolgozik. Vagy azt, hogy ez egy jó szezon. De egyébként az ember csak végzi a dolgát, lejátssza a mérkőzéseket, és nem gondolkodik túl sokat. Amikor idősebb lesz, elkezdi elemezni a dolgokat" – mondta a manchesteri csatár, aki bár rengeteg sérülést szenvedett pályafutása során, így is nagyszerű karriert futott be.

Most, hogy Owen egy éven át közelről látta Alex Ferguson munkáját a Manchesternél, elmondta, valóban „a mesterrel" dolgozik.

„Amit eddig megnyert, és amit húsz év alatt tett a Manchesterért, megmutatja, hogy ő a legjobb. Felnőttként kezel minket. A többiek is ezt mondanák, azért, mert pont tőle kapunk ilyen tiszteletet, és ez nagyon sokat jelent nekünk" – nyilatkozta Owen.

„Mindenki arra kíváncsi, hogy mi Ferguson titka, ami sikeressé teszi. Ami szerintem megkülönbözteti a többiektől, az a győztes mentalitása, amit a csapatnak is átad" – vélekedett a 89-szeres angol válogatott játékos.

A későbbi menedzseri tevékenységével kapcsolatban Owen elmondta, nem fél attól, hogy alsóbb osztályokban kell majd kezdenie az edzősködést.

„Ez nem számít. Ha például a Chester bajba kerülne, szeretnék segíteni a csapaton, és feljuttatni magasabb osztályba. Az olyan csapatoknak, mint a Sheffield Wednesday, a Leeds vagy a Newcastle, hatalmas szurkolótáboruk van, ezért is nagy kihívás ilyen együtteseknél menedzsernek lenni" – mondta Michael Owen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik