Newcastle: nem tartottak igényt a hererákkal kezelt argentinra

Vágólapra másolva!
2014.09.18. 09:53
Részletesen beszélt rákos megbetegedésének hátteréről Jonás Gutiérrez, a Newcastle United argentin futballistája, akire a legutóbbi szezon második felében már nem tartott igényt a Premier League-ben szereplő együttes.

Csak feltételezni és remélni lehet, hogy a „szarkák” nem azért kötöttek útilaput Jonás talpára, mert hererákot diagnosztizáltak nála, de a játékos által elmondottakból kiderül, hogy betegsége idején már nem számított rá Alan Pardew menedzser.

„Tavaly november végén, december közepén kapcsolódtam be az edzésmunkába a Newcastle-nél, de a menedzser azt mondta, az lenne a legjobb megoldás, ha másik csapatot keresnék magamnak” – mondta Jonás, akit 2014 telén anyaegyesülete az idény hátralévő szakaszára kölcsönadott a Norwich Citynek.

„A rehabilitációm legkeményebb részén túl vagyok, már csak néhány kemoterápiás kezelés maradt hátra. Napról napra közelebb kerülök a kúrák végéhez. Azt mondtam az embereknek, hogy azért borotváltam le a hajamat, mert betartottam egy ígéretemet. Nem szerettem volna mindenkivel megosztani a részleteket” – ecsetelte a 31 éves szélső, akinek Gabriel Heinze rengeteget segített a gyógyulási folyamat során.

A 22-szeres argentin válogatott játékos hozzátette, problémájával végül azért állt a nyilvánosság elé, hogy segíthessen sorstársainak.

A Newcastle United időközben hivatalos közleményt adott ki Jonás állapotával kapcsolatban.

„A klub megerősíti, hogy Jonás kezeléseken vesz részt a hazájában, miután hererákot diagnosztizáltak nála. Az egyesület egy ideje már tisztában van a kialakult helyzettel, de tiszteletben tartotta a labdarúgó magánéletét” – szól a kommüniké.

A Newcastle United ügyvezető igazgatója, Lee Charnley elárulta, Jonás rengeteg támogató üzenetet kapott az elmúlt napokban, de arra kérik a szurkolókat, hogy becsüljék meg a futballista privát szféráját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik