MU: Van Gaal már látja, ki lesz Rooney után a kapitány

Vágólapra másolva!
2015.10.23. 13:11
Chris Smalling. Legalábbis a Manchester United holland menedzsere szerint mind a posztja, mind a játéktudása, mind az intelligenciája alkalmassá teszi a 25 éves, 20-szoros angol válogatott labdarúgót a csapatkapitányi karszalag viselésére.

„Wayne Rooney a csapatkapitányunk, efelől senkinek se legyen kétsége, a helyettese pedig Michael Carrick, de ha van valaki, aki képes lesz egyszer a nyomdokaikba lépni, az Chris Smalling. Bátorítom is, hogy ebbe az irányba haladjon” – fogalmazott Louis van Gaal.

A holland tréner hozzátette: mindig minden a játékosokon múlik, ő csak a lehetőséget teremti meg számukra, ellátja őket tanácsokkal. Smallinggal is ez a helyzet: elvárja tőle, hogy a védelem oszlopaként vezér legyen – ha ez hosszú távon megy neki, természetes választás lesz csapatkapitánynak.

„Az egész együttes szervezettségét érintő taktikai megbeszéléskor nagyon fontos, hogy legyen valaki, aki gyorsan átlátja az edző mondandójának lényegét. Az ő személyisége, gondolkodása tökéletesen megfelel ennek az igénynek” – folytatta Van Gaal.

Nemcsak a képességei, hanem a posztja is predesztinálja Smallingot a vezéri szerepre: ha a csapat aktuális játékának átlátásáról van szó, akkor a kapus David de Gea után a középső védők vannak a legkedvezőbb helyzetben.

„Fontos, hogy (Smalling) hallassa a hangját, amikor a védekezésünk tökéletesítéséről van szó. Egyfelől azért, mert ő is része a védelemnek, másfelől meg azért, mert képes hatékonyan továbbítani az információkat. Az ilyen játékosok megkönnyítik az edző dolgát, ezért is tekintem őt a csapat egyik vezérének.”

Smalling az MU mind a kilenc bajnokiját végigjátszotta ebben a szezonban. Vasárnap manchesteri derbi következik a Premier League-ben: az éllovas City vendégeskedik az Old Traffordon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik