MU: Van Gaal döntött – változtat, demokrácia lesz az öltözőben

Vágólapra másolva!
2016.01.09. 12:52
Louis van Gaal, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzsere szerint a csapat öltözője túlságosan is kényelmessé vált, a hangulat kiváló, pedig szükség lenne az építő kritikára.

A Manchester United pocsékul fejezte be 2015-öt, ám győzelemmel kezdte 2016-ot, így az újságírók arra voltak kíváncsiak a holland szakembernél, jobb lett-e a hangulat az öltözőben a siker után.

„Nem, nem különösebben. A hangulat eddigi is rendben volt, talán túlságosan is, mert a játékosok mindig megvédik egymást – mondta Van Gaal. – Ez kiváló, hogy így van, de csak egy bizonyos pontig…”

Van Gaal korábban arról volt híres, hogy autokratikus módszereket alkalmaz az öltözőben (a játékosoknak azt kellett tennie, amit ő mond), de mostanában sokkal inkább demokratikus, belevonja a labdarúgókat a taktika megbeszélésébe is.

„Megváltoztattuk azt, hogyan közelítünk a játékosokhoz, hogy könnyebb legyen felelősséget vállalni is. Rávezettem őket, hogy a futballra összpontosítsanak. A labdarúgás észjáték. Most már ők is velem gondolkodnak. Meg kell néznünk, ez hogy válik be.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik