MU: Valóban figyelmeztettek a játékosaim – Van Gaal

Vágólapra másolva!
2015.09.11. 17:29
null
Louis van Gaal elismerte, hogy fel kellett ráznia csapatát, és erre Rooneyék figyelmeztették (Fotó: AFP)
Louis van Gaal elismerte, hogy megkeresték a játékosai, de a csütörtökön megjelent sajtóhírekről azt mondta, néhol csúnyán mellélőttek a brit lapok.

A Daily Telegraph, a The Times és a The Sun is azt írta, hogy a Manchester United játékosai zúgolódtak a holland módszerei miatt, s többek között az edzésmódszereket, a mérkőzéseken alkalmazott taktikát és a keretből kikerült játékosokkal való bánásmódot kifogásolták.

„Nagyon hasznos volt, hogy Wayne Rooney csapatkapitány és a helyettese, Michael Carrick megkeresett. Azt mondták, az öltöző leeresztett, rémes a hangulat – mondta Van Gaal, aki nem úgy tekint vissza a történtekre, mint saját kudarcára. – Azért szóltak, hogy segítsenek. Az öltöző belügyei kapcsán csak a csapat kapitányaival beszélek, ők figyelmeztetnek, ha valami nincs rendben.”

„Ezt követően, ha úgy érzem, tennem kell valamit, bemegyek az öltözőbe, és beszélek a játékosokkal. Mostanában sok mindenről szó esett, de nem azokról, amikről a sajtó írt. Néhány játékos még bocsánatot is kért tőlem amiatt, ami a lapokban megjelent” – folytatta Van Gaal.

A pénteki sajtótájékoztatón szóba került a szerződését meghosszabbító David de Gea is, a kapusról Van Gaal elmondta, szombaton visszakerülhet a csapatba a Liverpool elleni rangadón, de még az utolsó edzésen látott forma dönt az eddigi bajnokikon kezdő Sergio Romero és a spanyol között.

A Monacótól 50 millió euróért megvett Anthony Martialról újra kérdezték Van Gaalt.

„Sajnos nem tudtuk befolyásolni a játékos árát. Szerintem ő a korosztálya legjobbja, és nekünk a jövőt kell építenünk. A szurkolóink azt hiszik, csak azért, mert ötvenmillióba került, ontani fogja a gólokat. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Hozzá kell szoknia a nyomáshoz, ami a Manchester Unitednél nagyobb, mint bárhol máshol, időt kell adni neki” – mondta Van Gaal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik