MU: vajon most is Jonest választanák Varane helyett?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 09:14
null
Raphaël Varane (balra) Phil Jones miatt nem igazolt a Manchester Unitedhez (Fotó: Action Images, archív)
A Real Madrid francia középhátvédje, Raphaël Varane a L'Équipe-nek adott nyilatkozatában elárulta, 2011 nyarán azért nem igazolt a Manchester Unitedhez, mert a „vörös ördögök” szerződtették Phil Jonest.

 

Három évvel ezelőtt az akkor még Sir Alex Ferguson irányította Manchester United több mint 19 millió eurót fizetett ki a Blackburn Rovers 19 esztendős ígéretéért, Phil Jonesért. Az MU nem kötött rossz üzletet a védő megszerzésével, hiszen Jones általában megbízható teljesítményt nyújt, de nagyon sérülékeny, ami miatt hosszú távon kockázatos lenne rá építeni a csapat védekezését. Ilyen szempontból talán érdemesebb lett volna Varane-t szerződtetni, de Ferguson 2011-ben természetesen nem tudhatta, hogy Jones többször is megsérül majd.

„A Manchester United Phil Jonest vásárolta meg középhátvédnek, míg a Paris Saint-Germain tervei a katari befektetők érkezésekor nagyon homályosak voltak. Amikor megtudtam, hogy a Real Madrid érdeklődik irántam, az volt az első reakcióm, hogy természetesen aláírok. A végleges döntést azonban csak akkor hoztam meg, amikor egyértelművé vált számomra, hogy az edző az első csapatban számol velem” – emlékezett vissza 2011 nyarára a tízmillió euróért megvásárolt Varane, aki eddig 71 mérkőzésen lépett pályára a királyiaknál, és három gólt szerzett, abból kettőt a Barcelona ellen.

A Real Madrid korábbi menedzsere, José Mourinho nemrégiben elismerte, hogy a Manchester United lépéselőnyben volt a Lens tehetségéért folytatott versenyfutásban, de Zinedine Zidane tanácsára elkezdett intenzívebben érdeklődni Varane iránt, erőfeszítéseit pedig siker koronázta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik