HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.13 22:40 Frissítve: 2018.06.13 23:07

MU: ügynöke nem kertelt – Martial távozni akar a klubtól

Anthony Martial ügynöke elárulta, hogy a Manchester United labdarúgócsapatának francia sztárja a nyáron el akarja hagyni a „vörös ördögöket”.

HIRDETÉS
Anthony Martial távozni akar a Manchester Unitedtől (Fotó: AFP)

 

A francia támadó boldogtalansága hónapok óta beszédtéma a szigetországi médiában: Anthony Martial egyre kevesebb lehetőséget kapott José Mourinhótól Alexis Sánchez januári érkezése óta – a játékos a 2017–2018-as kiírást végül 45 összecsapáson 11 találattal és 9 gólpasszal „zárta”.

A szezont egyébként nagyszerűen kezdő támadó jelenlegi szerződése 2019 nyarán jár le az MU-nál, és bár a klubnál szeretnék, hogy Martial maradjon – ennek érdekében egy új, ötéves megállapodást kínáltak neki –, ő inkább a távozás felé hajlik. Érdeklődőkből nincs hiány, az Arsenal kívánságlistáján továbbra is ott van, illetve az utóbbi időben a Juventus és a Bayern München puhatolózásáról is hallani lehet.

Philippe Lamboley, a 22 éves szélső ügynöke most az RMC Sportnak nyíltan beszélt Martial szándékáról.

„Miután alaposan átgondolta és mérlegelte a lehetőségeit, Martial úgy döntött, hogy távozni akar a Manchester Unitedtől. Az elhatározásának egyébként rengeteg oka van, ám ezekről még korai lenne beszélni. Anthony később részletesen elmesél majd mindent.”

„A klub egyébként valóban új megállapodást kínált neki, az angolok nem szeretnék, hogy távozzon, de hónapokig tartó egyeztetések után sem sikerült megegyezésre jutni. És valljuk be, hogy ha a Manchester United, a világ egyik leghatalmasabb egyesülete nyolc hónap alatt képtelen megállapodni velünk, akkor az annak a jele, hogy a csapat nem tekint igazán fontos és meghatározó játékosként Martialra.”

„Alaposan átgondoltuk a döntésünket, ugyanakkor tény, hogy Martialnak érvényes szerződése van az MU-val, tehát a végső szó a klubé, amit mi tiszteletben is tartunk. Egyszerűen nem osztjuk azt a jövőképet, mint amit a manchesteriek látnak Anthonyval kapcsolatban. Csalódottak vagyunk, mert az elmúlt években Anthony imádta ezt az egyesületet és az összes szurkolót is. Elárulhatom: ha nincs a drukkerek szeretete és támogatása, akkor Martial már hamarabb elhagyta volna a Manchester Unitedet.”

„Azt hiszem, a karrierje és a további fejlődése szempontjából máshol kell folytatnia. Eljött az idő. Martial egyszerűen csak játszani akar. A jövőjét illetően annyit tudunk, hogy számára létfontosságú lesz az edzőjével való kapcsolata.”

Anthony Martial értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 65 millió euróra becsüli.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.16 22:34:46

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL Az edzéseknél a legfeltűnőbb, hogy nagy hangsúlyt helyeznek az iskolázásra, »az elemek gyakorlása is olyan edzéstantárgy, amely csaknem mindennap műsoron van«.

2018.08.12 16:14:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Arsenal nem tudta megnehezíteni a bajnok dolgát • Sterling az 50. gólját szerezte a PL-ben.

2018.08.10 00:01:56

Angol labdarúgás BACSINSZKI ÁDÁM

PL-BEHARANGOZÓ. Az MU továbbra sem találja önmagát • Új időszak az Arsenalnál és a Chelsea-nél.

2018.08.08 21:46:35

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Ha nem is áll össze az O. Dembélé, Lacazette, Aubameyang trió, a Wenger-utód vett egy fél csapatot.

2018.08.08 12:12:37

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. És még egy dobása lehet. Vajon mire lesz elég Sarri „gyakorlatilag egyemberes” nyara?

HIRDETÉS
HIRDETÉS