MU: távozik az Arsenallal szóba hozott szakember – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 10:52
null
Rui Faria nehéz szívvel, de távozik az MU-tól és Mourinhótól (Fotó: AFP)
Tizenhét év után elválnak José Mourinho és hű segítője, Rui Faria útjai: a 42 esztendős portugál másodedző új kihívásokra vágyik, mielőtt azonban belevágna egy új kalandba, a családjával szeretne eltölteni több időt.

 

Rui Faria 2001 óta dolgozik José Mourinho mindenkori stábjában. Az Uniao Leiriánál és a Portónál még erőnléti edző volt, 2004 óta pedig – amikor főnöke először lett a Chelsea menedzsere – másodedzőként segíti honfitársát. A Manchester Unitedhez szintén Mourinho hívásának köszönhetően került 2016 nyarán, most azonban eljött a búcsú ideje.

„Rengeteget töprengtem, végül nehéz szívvel úgy döntöttem, hogy ez a megfelelő idő a távozáshoz. Tizenhét esztendőnyi elképesztő és felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, de most úgy éreztem, hogy több időt szeretnék eltölteni a családommal, mielőtt egy új kihívásba kezdenék bele” – mondta Rui Faria a Manchester United hivatalos oldalának.

„Szívből jövő köszönetet szeretnék mondani José Mourinhónak, aki mindig hitt bennem, oly sok évvel ezelőtt is, amikor ez az egész még csupán egy tanuló álma volt. Szeretném megköszönni neki a lehetőséget és a bizalmat, az átadott tudást és tapasztalatot, s ami a legfontosabb, a barátságát.”

„Szintén köszönök mindent a Manchester Unitednek, a klubnál tevékenykedő minden embernek, stábtagnak és játékosnak egyaránt, akik különböző módon, de hozzájárultak az emberi és szakmai fejlődésemhez. Minden jót kívánok nektek a jövőre nézve, tudom, hogy mindig barátok leszünk.”

Mourinho biztos benne, hogy tanítványa bárhol is folytatja a pályafutását, megállja majd a helyét.

„Tizenhét év... Leiria, Porto, London, Milánó, Madrid, ismét London, végül Manchester. Edzés, játék, utazás, tanulás, nevetés, és néhány boldog könnycsepp. Tizenhét esztendő telt el, és a gyerekből felnőtt férfi vált. Az egykori intelligens diák immár futballszakértő, és készen áll a sikeres menedzseri pályára. Hiányozni fogsz, barátom, és ez az egészben a legnehezebb számomra, de a te boldogságod a legfontosabb, így természetesen tiszteletben tartom a döntésedet, különösen, mert tudom, hogy mi mindig együtt leszünk. Légy boldog, testvér!” – búcsúzott segítőjétől a „vörös ördögök” menedzsere.

Az MU-nak megvan a lehetősége, hogy kupagyőzelemmel búcsúztassa Fariát – akit nemrégiben szóba hoztak az Arsenallal –, a manchesteriek május 19-én a Chelsea-vel találkoznak az FA-kupa fináléjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik