MU: Solskjaer többet ért, mint bármely játékos a Moldénak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 12:22
null
Solskjaer 1996-ban és most is szép summát hozott a Molde konyhájára (Fotó: AFP)
Az egész éves költségvetése kétharmadát, 7 millió fontot, mintegy 8.4 millió eurót kasszírozott Ole Gunnar Solskjaer manchesteri szerződtetésén a norvég menedzser korábbi klubja, a Molde – számolt be a sportingintelligence.com. 

 

Erling Braut Haland. Márciusig így hívták a Molde legértékesebb eladását. A 19 esztendős támadóért a Red Bull Salzburg tett le 5 millió eurót januárban.

Játékosként továbbra is őrzi ezt a pozíciót, ám a legnagyobb bevételt már nem az ő eladása, hanem az edző Ole Gunnar Solskjaer távozása jelenti. A Manchester United, amely csütörtökön véglegesítette a korábban csak az idény végéig kinevezett menedzser szerződését, hétmillió fontot, mintegy 8.4 millió eurót utalt vigaszdíjként a Molde kasszájába.

Érdekesség, hogy Solskjaer játékosként is sokáig a Molde rekordere volt. Az MU 1996-ban 2.5 millió eurót tett le érte. Ez egészen 2009-ig volt csúcs. Akkor – melyik másik klub lett volna? – szintén a United csapott le a norvégok egyik legnagyobb értékének tartott Mame Dioufra. A szenegáli csatár ára – aki öt bajnokin egy gólig, összesen kilenc tétmérkőzésig jutott a csapatnál – 4.5 millió euró volt.

A Solskjaerért most kapott 8.4 millió euró a lap számításai szerint a Molde éves költségvetésének kétharmadát teszi ki…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik