MU: Senkinek sem hiányozna Pogba, ha többé nem játszana – Scholes

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.26. 11:54
null
Szükség van Pogbára az MU-ban? (Fotó: AFP)
Mint azt már alighanem minden futballszurkoló tudja, a Manchester United vasárnap délután csúfos, 5–0-s vereséget szenvedett a Liverpool elleni rangadón hazai pályán. A találkozót követően az MU korábbi középpályása, Paul Scholes a francia futballistát, Paul Pogbát kritizálta – írja a Goal. 


Hét közben még óriási volt az öröm a Manchester Unitednél, hiszen a Bajnokok Ligájában kétgólos hátrányból fordítva tudtak győzni a „vörös ördögök”. A legtöbb MU-szurkoló, köztük a volt játékosok is izgatottan várták a Liverpool elleni örökrangadót.

Paul Scholes azonban nem volt olyan derűlátó, mint a United-drukkerek többsége. A klub egykori középpályása szinte ijesztően tökéletesen jósolta meg, mi fog történni Jürgen Klopp együttese ellen, amennyiben nem talál ki valamit sürgősen Ole Gunnar Solskjaer a csapat védekezésében.

„Minden győzelmet ünnepelni kell, de az első félidő aggasztó volt számomra. Úgy néztem a meccset, hogy a Liverpoolra és a Manchester Cityre gondoltam. A két védekező középpályás egy az egyben védekezett. Ha ezt csinálják a Liverpool vagy a Manchester City ellen, a szünetre három-négy gólos hátránnyal mennek az öltözőbe” – mondta Scholes a múlt héten.

Az angolnak igaza lett, a Liverpool már a félidő előtt megrúgta a negyedik gólját. A szünetben Solskjaer becserélte Paul Pogbát, aki finoman szólva sem tudta segíteni csapatát – az ötödik találatnál óriásit hibázott, majd nem sokkal később borzalmas becsúszást mutatott be, ami után Anthony Taylor kiállította. Ezek után Scholes nem fogta vissza magát a francia játékossal szemben.

„Paul Pogba beáll a félidőben, megpróbál segíteni a csapaton és meg akarja mutatni, milyen erős a középpályán... erre az ő labdavesztéséből jön az ötödik Liverpool-gól. Néhány perccel később egy nevetséges szerelési kísérlet miatt kiállítják, tíz ember marad 0–5-nél. Amennyiben még Ole lesz a menedzser, elgondolkozhatunk, látjuk-e még Pogbát a Manchester United szerelésében?” – fogalmazott keményen Paul Scholes.

„Csak a baj volt vele az elmúlt években. Mindenki tudja, milyen tehetséges, minden játékos és edző bízott benne. Mindezek ellenére, továbbra sem írta alá az új szerződését, szinte már zsarolja a klubot, a pályán meg ilyeneket csinál. Ne értsenek félre, nem gondolom, hogy ez csak Ole hibája lenne, de Pogba szereplése jól összefoglalta az MU teljesítményét” – folytatta a legendás középpályás.

„Valószínűleg még játszik majd a Manchester Unitedben, de azt hiszem, senkinek sem fog hiányozni, ha mégsem. Számtalan esélye volt már bizonyítani, ő meg mindig arra hivatkozik, hogy nincs vele szemben következetesség. Ahogyan a Liverpool ellen futballozott, az tiszteletlenség volt az edzővel és a csapattársaival szemben is” – tette hozzá Scholes.

ANGOL PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED–LIVERPOOL 0–5 (0–4)
Manchester,
Old Trafford.Vezette:A. Taylor
MU:De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood (Pogba, a szünetben), B. Fernandes (Cavani, 62.), Rashford (Dalot, 62.) – C. Ronaldo.Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
LIVERPOOL:Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – N. Keita (Oxlade-Chamberlain, 64.), Henderson, Milner (C. Jones, 27.) – Szalah, Firmino, Diogo Jota.Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző:N. Keita (5.), Diogo Jota (13.), Szalah (38., 45+5., 50.)
Kiállítva:Pogba (59.)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik