MU: Rio Ferdinandnak 45 ezer fontjába kerül a csokifagyizás

Vágólapra másolva!
2012.08.17. 15:57
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) 45 ezer fontra büntette a Manchester United védőjét, Rio Ferdinandot, aki rasszista felhangú megjegyzést tett a twitter-oldalán Ashley Cole-lal kapcsolatban.

Rio Ferdinand azért került bajba, mert a csokifagyi (choc ice) kifejezést használta Ashley Cole-lal kapcsolatban. Konkrétan egy szintén a csokifagyi kifejezést használó bejegyzésre válaszolta, hogy „Hallak, haver! A csokifagyi klasszikus. Hahahahahaha!!”

Mint ismert, a Chelsea-t erősítő Cole eskü alatt azt vallotta, hogy csapattársa, John Terry nem rasszista. Terry állítólag Rio Ferdinand öccsére, a Queens Park Rangersben játszó Anton Ferdinandra tett rasszista megjegyzést.

Rio Ferdinand azzal védekezett, hogy a csokifagyi kifejezést azokra az emberekre használják, akik nem mondanak igazat – tehát ő nem arra gondolt, hogy Cole kívülről fekete, belülről viszont fehér. Ez az érvelés azonban nem hatotta meg az FA által felállított bizottságot, amely 45 ezer fontos büntetést rótt ki a Manchester United védőjére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik