MU: Pelé klubja vinné el Manchesterből Schweinsteigert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.28. 10:19
null
Schweinsteiger januárban alighanem kap egy-két ajánlatot (Fotó: Action Images)
A brazil Santos labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dorival Júnior a Flamengo elleni, 2–0-ra elveszített bajnoki mérkőzés után jelezte, kérte a vezetőséget, hogy a következő szezonra próbálják meg szerződtetni a Manchester United német világbajnokát, Bastian Schweinsteigert.

 

„Azt mondtam a vezetőségnek, hogy meg kell próbálnunk megszerezni egy olyan játékost, akinek nagy neve van a világfutballban. Ez csak egy ajánlás volt. Olyan lenne a megszerzése, mint amikor a Botafogo 2012-ben szerződtette Clarence Seedorfot. Nemcsak Schweinsteigerről, hanem más játékosokról is szó esett a megbeszélésen. Az ilyen szintű futballisták szerződtetése egyértelműen magával ragadhatja az egész csapatot, de csak olyan játékost érdemes igazolni, akinek vannak még céljai és még éhes a sikerre” – jelentett ki Dorival mérkőzés utáni interjújában.

A Santos jelenlegi keretében három sokszoros brazil válogatott játékos is futballozik: Elano, Ricardo Oliveira, illetve Renato. Pelé egykori klubja a Flamengo elleni rangadón elszenvedett vereségével elveszítette esélyét a bajnoki cím megszerzésére, az aranyérem a Palmeirasé lett.

Schweinsteiger kegyvesztetté vált a Manchester Unitednél, a 2016–2017-es idényben játéklehetőséget nem kapott, José Mourinho a West Ham United elleni bajnokin nevezte először a kispadra, ám nem cserélte be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik