MU: „Nézzétek, fiúk, nem így akartam” – Ferguson a visszavonulásáról

Vágólapra másolva!
2018.10.18. 19:22
null
Sir Alex Ferguson dühös volt, nem így szerette volna játékosai tudtára hozni a döntését (Fotó: AFP)
Ahogy jól emlékszünk rá, 2013-ban visszavonult a menedzseri szakma egyik legnagyobb alakja, Sir Alex Ferguson. A skót futballszakember 26 év, s ezen időszak alatt 38 jelentősebb trófea begyűjtése után hagyta ott a Manchester Unitedet. Mint korábbi játékosa, Michael Carrick nemrég megjelent könyvéből kiderül, nem hozta meg könnyen ezt a döntést Ferguson.

 

„A Főnök elkezdett beszélni és eléggé eluralkodtak rajta az érzelmek” – írja Carrick Between the Lines című könyvében.

„Nézzétek, fiúk, nem így akartam. Azt akartam, hogy ti tudjátok meg először. Nagyon csalódott vagyok amiatt, ahogy kiderült. Nektek akartam elmondani először, de most kell elmondanom, mert tegnap este már a nyilvánosság elé került. Valaki kiszivárogtatta” – mondta Ferguson, aki korábbi középpályása szerint nagyon dühös volt emiatt, hiszen nem sokan tudhattak a közelgő bejelentésről.

„Ez nem valami könnyen megemészthető dolog. Úgy érzem, tartozom a feleségemnek azzal, hogy vele legyek, és segítsek neki. Hihetetlen volt, és köszönök mindent, minden percét szerettem. Nem szeretnék menni, de meg kellett hoznom ezt a döntést. Ennyi, fiúk.”

Ferguson visszavonulásában jelentős szerepet játszott egy tragikus eset: felesége, Cathy testvére elhunyt, emiatt különösen szüksége volt a támogatásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik