MU: nézőpont kérdése? Ezen is változtatott Solskjaer – kép

Vágólapra másolva!
2019.01.17. 17:18
null
Ole Gunnar Solskjaer nemcsak a pályán, hanem a kispadon is váltott a „vörös ördögöknél” (Fotó: AFP)
Bár már csaknem egy hónap eltelt azóta, hogy a Manchester United José Mourinho menesztése után Ole Gunnar Solskjaert nevezte ki menedzserének, még mindig elmélkedhetünk azon, hogy a norvég szakember miért hajtott végre bizonyos változtatásokat a munkájában elődjéhez képest.


A Redditen egy szurkoló hívta fel rá a figyelmet, hogy Solskjaer a legtöbb elődjével, így José Mourinhóval ellentétben nem az Old Trafford nézőterének részét képző kispad első, hanem annak utolsó sorából követi a mérkőzéseket.

Sok ötlet juthat eszünkbe arra vonatkozólag, hogy ez miért lehetséges: a leglogikusabb magyarázatnak az tűnik, hogy valamivel magasabbról kicsit jobban rálát a pályán történtekre taktikai szempontból, ám az is szóba került a hozzászólások között, hogy ezzel szeretné figyelni, hogy cserejátékosai is a mérkőzést kövessék.

Ferguson a legfelső sorból figyelt, így semmi sem kerülte el a figyelmét (Fotó: AFP)
Ferguson a legfelső sorból figyelt, így semmi sem kerülte el a figyelmét (Fotó: AFP)


Elképzelhető azonban, hogy csak az MU-legenda Sir Alex Ferguson módszere szerint jár el a norvég szakember: a skót ikon is a kispad legfelső sorából követte az eseményeket.

Viszont úgy tűnik, az MU chilei támadója, Alexis Sánchez még nem szokta meg az új rendszert: néhány hete simán leült Solskjaer helyére, amikor szóltak neki, hogy keressen magának egy másik széket…

José Mourinho az első sorból szemlélte a meccseket (Fotó: AFP)
José Mourinho az első sorból szemlélte a meccseket (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik