MU: nem sokon múlt, hogy De Gea helyett másik klasszis érkezzen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.05. 10:12
Sir Alex Ferguson, a Premier League-ben szereplő Manchester United korábbi menedzsere elárulta, annak idején miért David de Geát szerződtette az akkor még a Schalkében játszó Manuel Neuer helyett.

Ferguson 2011 nyarán 17.8 millió fontért szerezte meg De Geát az Atlético Madridtól, a skót szakember a visszavonuló Edwin van der Sar utódjának szánta a spanyol kapust. Mint utóbb kiderült, Ferguson remekül döntött De Gea szerződtetésénél, azt azonban kevesen tudják, hogy ki lett volna a másik opció, és miért a spanyol játékost választotta az MU legendás mestere.

A másik jelölt a Schalke akkor 25 esztendős kapusa, egy bizonyos Manuel Neuer volt. Ferguson inkább őt szerette volna átigazolni, azonban kapusedzője tanácsára az Atlético Madrid futballistája mellett döntött.

„Eric Steele már egy ideje figyelemmel kísérte David de Gea teljesítményét, ám akkor jött a képbe Neuer. A Schalke boldogan eladta volna nekünk, ha ajánlatot teszünk érte. A fő probléma Eric volt, egyfolytában azt hajtogatta, hogy De Geát kell szerződtetnünk. Erre én azt mondtam, »de Eric, Neuer már komplett játékos, érett és rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkezik«. Azt válaszolta, hogy igazam van, három év múlva azonban De Gea már jobb lesz nála” – emlékezett vissza Ferguson.

A 74 esztendős skót elismerte, kapusedzőjének igaza volt, ezért egy cseppet sem bánja, hogy letett Neuer szerződtetéséről.

„Eric és én egy Valencia elleni mérkőzésen néztük meg De Geát, és azok a dolgok, amikről beszélt – az agilitása, a magabiztossága, a sebessége –, teljesen nyilvánvalóak voltak. Eric jó kapcsolatot ápolt a játékos szüleivel, és annyira hajthatatlan volt, hogy muszáj volt bíznom benne. Örülök, hogy így tettem, mert így utólag visszagondolva igaza volt” – mondta Ferguson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik