MU: „Nem kellett volna kinevezni José Mourinhót”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.27. 19:38
null
Cantona elégedetlen a Manchester United jelenlegi játékstílusával (Fotó: AFP)
Éric Cantona interjút adott a BBC Fournak, és ebben nem kímélte egykori csapatát és annak menedzserét, José Mourinhót.

 

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedet menedzserként irányító José Mourinho játékrendszerét sokszor éri kritika, hogy túlságosan defenzív a nagy rangadókon. Ellenben az élen álló Manchester Cityt irányító Pep Guardiola sokkal vonzóbb taktikával küldi pályára a csapatát. Az MU francia legendája, Éric Cantona ezzel összhangban fejtette ki véleményét szeretett klubjáról a BBC-nek.

„Mourinho védekező játéka nem a Manchester United stílusa – mondta Cantona. – Guardiola és Mourinho is nagyszerű szakember, de én a kreatív támadófutball részesítem előnyben. A pályafutásom során mindig így próbáltam meg játszani.”

„Nem tudom megérteni, hogy a Manchester United miért fogadott fel egy menedzsert, aki ilyen defenzív stílusban játszatja a csapatát. Kedvelem Mourinhót, mert intelligens, minden nyomást felvállal, de inkább a Barcelona játékát nézem. Nem figyelem a Manchester Cityt, mert ők a Manchester City, de egyszer szeretném látni, ahogy Guardiola irányítja a Manchester Unitedet.”

„Igazi pszichológus, erős jellem. Csomó címet nyert már, és rengeteget nyer még a jövőben is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik