MU: Mourinho szerint nem is érkezhetett volna jobbkor a támadó

Vágólapra másolva!
2017.09.15. 18:43
Hat meccs is elég volt a Manchester United mezében Romelu Lukakunak ahhoz, hogy lenyűgözze a klub menedzserét, José Mourinhót. A portugál tréner szerint a fiatal támadó hamar összhangba került csapattársaival.

Romelu Lukaku eddig hat alkalommal lépett pályára a Manchester United mezében, és összesen hatszor talált a kapuba, vasárnap pedig korábbi együttese, az Everton ellen is bizonyíthat. José Mourinho, a „vörös ördögök" menedzsere is nagyon elégedett a 24 éves támadóval, ám szerinte nem csak az elért találatok száma meghatározó egy futballistával kapcsolatban.

„Egy csatár számára nagyon fontos, hogy hány gólt tud szerezni, de én nem helyezek nyomást emiatt egy játékosomra sem – szögezte le Mourinho. – Jól játszik, és alapvetően a csatárainknak is köszönhető, hogy az egész csapat megfelelően teljesít."

A portugál szakember szerint az időzítés is kiváló volt Lukaku érkezésénél, és bár még mindig fiatal, rutinos játékosként csatlakozott a klubhoz.

„A megfelelő pillanatban érkezett a csapathoz. Jó korban van, kellő tapasztalattal gazdagodott más PL-kluboknál, és már alkalmazkodott a bajnokság sajátosságaihoz, valamint szerzett néhány barátot az öltözőben. Könnyen beilleszkedett a csapatba, és a játékstílusunk összhangban van a képességeivel, így az ő karrierje szempontjából is jókor került hozzánk" – vélekedett Mourinho.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik