MU: Mourinho szakmai érvek miatt nincs már képben – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.09. 14:32
null
Hiába a szurkolói óhaj: a legfrissebb hírek szerint az MU-vezetők lemondtak a Van Gaal–Mourinho-cseréről (Fotó: Reuters)
Angol sajtóhírek szerint a Manchester United vezetői szakmai érvekből kiindulva lemondtak José Mourinho szerződtetésének tervéről. A szakmai stáb tagjaitól származó információk szerint Louis van Gaal akkor is kitölti a jövő nyárig érvényes szerződését, ha a csapatnak történetesen nem sikerül BL-kvalifikációt szereznie.

 

Az MU változatlan nem tud meghatározó szerepet betölteni a Premier League-ben, az együttes jelenleg a hatodik helyen áll: 29 bajnokijából 16 meccsen nem sikerült nyernie. Legutóbb vasárnap a WBA vendégeként kapott ki 1–0-ra. A sajtóban hónapok óta visszatérő téma Van Gaal menesztése, a kispadon azonban változatlanul a holland dirigál. A sajtóban leggyakrabban José Mourinhót nevesítették mint lehetséges utódját, a legfrissebb hírek viszont már arról szólnak, hogy a manchesteri döntéshozók szakmai szempontokat figyelembe véve lemondtak erről a tervről. Meglátásuk szerint ugyanis a portugál filozófiája nem illeszkedik a klub stratégiájába, a fiatal tehetségek eredményes beépítése helyett Mourinho a rutinos játékosokban bízik, korábbi állomáshelyein is ez jellemezte a munkásságát. (Állítólag világklasszis belső védőt, középpályást és csatárt is igazolna az MU-hoz.) A népszerű angol klub ellenben a saját akadémiájáról kikerülő futballistákat részesítené előnyben.

Van Gaal több klubnál is bebizonyította már, hogy képes kihozni a fiatal tehetségekből a maximumot, bár manchesteri időszakára inkább az erősítésekre eredménytelenül elköltött fontszázmilliók jellemzőek. A Van Gaal mellett dolgozó legszűkebb körből kikerülő információ szerint a holland szakember kapcsolata Ed Woodward ügyvezetővel és a tulajdonos Glazer családdal mindezek ellenére problémamentesnek mondható, megbeszéléseiken már a nyári átalakítások, erősítések is napirenden vannak. Van Gaallal ugyanis több célja van a klubvezetőségnek, konkrétan a hosszú távú utódnak kinézett Ryan Giggs megfelelő felkészítése a menedzseri szakmára. A manchesteriek walesi klublegendája másfél éve hagyott fel az aktív játékkal, de már előtte találtak számára házon belül szakmai feladatot. Másfél éve pedig Van Gaal segítője az első csapatnál.

A manchesteriekhez kapcsoló mai hír szerint Zlatan Ibrahimovic olyan biztos a szerződtetésében – nyáron lejár a szerződése a PSG-nél –, hogy már tervezi az angliai életét. Eközben az MU klubvezetői a 18 éves Renato Sanches megkaparintásán fáradoznak: a Benfica portugál korosztályos válogatott futballistájáért a borsosnak tűnő 46 millió fontot sem sajnálnák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik